Dreifaltigkeits kerk in Berlijn vluchtelingen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 april 2021 door Redactie

Duitse kerk fungeert als schuilplaats voor duizenden uitgeprocedeerde vluchtelingen

Duitsland vangt een groot deel van de vluchtelingen in Europa op. Niet alle mensen die asiel aanvragen mogen in het land blijven. De Dreifaltigkeitskirche in Berlijn dient als toevluchtsoord voor duizenden vluchtelingen, meldt TRT World. Zij mogen tot zes maanden in de kerk verblijven en worden geholpen bij rechtszaken om in hoger beroep te gaan voor een verblijfsvergunning.

De meeste vluchtelingen die door voorganger Gottfried Marten worden opgevangen komen uit Afghanistan of Iran. Ze bekeerden zich tot het christendom voor ze hun land verlieten en zoeken nu in Duitsland toevlucht bij de grote Lutherse kerk. Hier zijn ze veilig aangezien de Duitse politie de kerk niet binnenvalt. Wettelijk gezien mogen Duitse agenten de vluchtelingen arresteren, maar de situatie wordt gedoogd.

Sommige tegenstanders van de gastvrijheid van de kerk stellen dat vluchtelingen misbruik maken van de kerk en zich slechts voordoen als christenen om hun kans op een verblijfsvergunning te vergroten. Andere tegenstanders van de actie spanden een rechtszaak aan tegen de predikant. "Ik maak me geen zorgen. Ze zouden me naar de gevangenis kunnen sturen, maar dat is niets in vergelijking met wat deze mensen te wachten staat als zij terug zouden keren naar Afghanistan. Zelfs een Duitse gevangenis is een beter vooruitzicht", aldus Marten over de rechtszaak.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen