vaccineren Israël
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 april 2021 door Michiel Steenwinkel

Veel Messiaanse gemeenten geven geen inentingsadvies

Israël is het snelste land ter wereld met vaccineren. Een derde van de bevolking was op 1 februari al gevaccineerd. Waar Israël in januari 200 duizend prikken per dag zette, deed Nederland daar drie weken over. Ook onder Messiaanse gelovigen wordt gediscussieerd over de vaccinaties.

Het CGI ondersteunt Joods Messiaanse gemeenten in Israël met gebed en financiën en maakt christelijke gemeenten in Nederland bekend met haar Joodse wortels.

Premier Netanyahu heeft er alles aan gedaan om de vaccinatiecampagne tot een snel succes te maken. Door 24 uur per dag te prikken, het leger in te zetten en een goede deal met leverancier Pfizer af te sluiten. Daarbij is afgesproken dat Israël onderzoeksgegevens rond het inenten deelt met de farmaceut. Maar ook het Israëlische systeem van vier ziekenfondsen en elektronische patientendossiers werkt mee. Drie gemeenten die CGI onlangs sprak, vertellen hoe zij omgaan met de vaccinaties.

Rivers of Living Water, Karmiel
Voorganger Irina Friedman uit Karmiel vertelt dat de meeste 60+’ers zich inmiddels hebben laten vaccineren, maar dat jongere mensen doorgaans wat voorzichtiger zijn. Ook in Karmiel zijn bedenkingen rond het vaccin bekend. Maar Friedman denkt niet dat het een geestelijke dwaling is om je te laten vaccineren. "Ik denk niet dat het een geestelijke zaak is, iedereen moet dit echt voor zichzelf bepalen. Maar wat het belangrijkste is, we moeten onze stabiliteit in de Heer zoeken en niet in een vaccin. Wij bidden in ieder geval voor de gevaccineerden, dat het hen niet schaadt."

Kerem El, Haifa
Voorgangers Yonathan Arnold en Stefan Silver uit Haifa hebben zich enorm verdiept in het vaccin. Ze voelden sterk de noodzaak om de gemeente rond dit thema goed voor te lichten. Een nationaal netwerk van Israëlische wetenschappers boog zich eerder over de kwestie en twee Messiaans-Joodse wetenschappers maakten onderdeel uit hiervan. In een meeting van maar liefst 4 uur met hen hebben beide voorgangers uitgebreid onderricht gehad over de vaccins. Op basis daarvan hebben ze een uitlegvideo voor de gemeenteleden gemaakt. Arnold: "We hebben allerlei misvattingen over als zou dit het merkteken van het beest zijn, aan de kaak gesteld. We konden een neutraal goed onderbouwd verhaal vertellen, waarbij we geen advies gaven aan de gemeente. Mensen moeten zelf bepalen of ze zich laten inenten of niet. De ouderen hebben inmiddels de prik gehad."

Hasdey Yeshua, Arad
Oudste Joseph Finkelstein uit Arad is zelf nogal nuchter als het om het virus gaat. In zijn gemeente wil ongeveer 30% de twee prikken van Pfizer. Hij vertelt zelf gezond te eten, vooral biologische producten en extra vitamines. Finkelstein werkte in de VS ooit in een farmaceutische fabriek en kijkt misschien net wat anders naar vaccins. "Ik ben altijd terughoudend geweest. Ik ben zeker niet uit principe tegen, maar kijk liever de kat uit de boom omdat het om iets nieuws gaat." Finkelstein staat dus nog niet in de rij.

Lees hier meer over het werk van Comité Gemeentehulp Israël

Reacties

J
Ik ben net als Finkelstein.

Ofschoon 60+ zijn we terughoudend!

We laten ons beslist NIET vaccineren met een ondeugdelijk getest vaccin op basis van een nieuwe experimentele productiewijze.

Mijn achterbuurman kan niet wachten totdat hij gevaccineerd is met whatever vaccin, en alles weer open gaat, want dan kan hij weer naar voetbal.

De Romeinen wisten het al:

geef het volk brood en spelen en je hebt geen kind aan ze.

Zonder internet met 24/7 toegang tot bakken spelen, was dit het afgelopen jaar al lang uit de hand gelopen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen