Nieuw Christus Beeld
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

15 april 2021 door Patrick Goede

43 meter hoog Christusbeeld in aanbouw in Brazilië, 5 meter hoger dan die in Rio

In Brazilië wordt gebouwd aan een nog hoger Christusbeeld dan het wereldberoemde beeld dat al sinds 1931 in Rio de Janeiro staat. Deze versie is 43 meter hoog en van hand tot hand 36 meter breed. Het beeld wordt gebouwd in het kleine dorpje Encantado, dat slechts 22.000 inwoners telt. Een lift binnenin het beeld moet toeristen naar een plateau op 40 meter gaan brengen, dat melden de BBC en andere nieuwszenders.

'Encantado', is het Spaanse woord voor 'prettig kennis te maken'. Wellicht wil het bescheiden dorpje zich door middel van dit nieuwe Christusbeeld aan de wereld voorstellen. Vorig week werden de armen en het hoofd op het beeld geplaatst. Het betreft een project waar al in 2019 mee gestart werd en dat bekostigd wordt door gulle gevers en bedrijven. Het project kost in totaal slechts 350.000 dollar en moet aan het einde van dit jaar af zijn. 

Overigens is dit bij lange na niet het grooste Christusbeeld ter wereld. In Inonesië en Polen bevinden zich namelijk Christusbeelden van meer dan 50 meter hoog. Het idee voor dit Christusbeeld kwam van een lokale politicus, Adroaldo Conzatti. Hij overleed vorige maand aan het coronavirus.

Reacties

Belachelijk, laten ze het geld aan de armen geven of er iets nuttigs mee doen. Dit is weer zo'n prestige object.
N
De mens schept zelf zijn god,ondanks dat de schepper het niet heeft gewild,wat diepdroevig

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen