handschoenen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

15 april 2021 door Patrick Goede

'Hand van God' helpt coronapatiënten op de IC in Brazilië tegen eenzaamheid

Het werd gebruikt om koude ledematen op te warmen maar een verpleegkundige in Brazilië zag er de 'hand van God' in. Vanwege het coronavirus brengen coronapatiënten op de IC in Brazilië hun tijd grotendeels in volledige isolatie door, daarom gebruikt verpleegster Semei twee plastic handschoenen vol warm water om menselijk contact te simuleren. "We besloten het te doen als een vorm van genegenheid", zegt Semei volgens het AD.

Verpleegster Semei is erg begaan met het lot van haar patiënten: "Het is heel verdrietig en hartverscheurend voor iedereen. Patiënten zonder contact met familie, zonder contact met wie dan ook. Ze praten wel via hun mobiele telefoon of via een videogesprek met elkaar, maar een knuffel zit er niet in. Ze kunnen geen bezoek krijgen. De handschoenen helpen een beetje."

Veel mensen vinden de actie van Semei geweldig. Op Twitter is de actie inmiddels omgedoopt tot de 'hand van God'. Zuster Semei is duidelijk over het hoe en waarom van de actie: "Alles voor de zorg van de patiënt. Je moet een empathisch mens zijn, je hart laten spreken is goed.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen