EO BEAM
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

14 april 2021 door Patrick Goede

Reinier Sonneveld: "Ga eens praten met een homo of lesbienne"

Theoloog Reinier Sonneveld legt bij EO Beam uit waarom hij denkt dat christenen veranderen in hun mening over homoseksualiteit. Zijn opvatting is dat homoseksualiteit geen zonde is. Hij legt in deze aflevering van Denkstof uit waarom hij dat vindt. "Ga eens praten met een homo of lesbienne", aldus Sonneveld.


Homoseksualiteit
- 5 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten accepteren
- John was een gewilde spreker in christelijk Nederland; totdat hij homo bleek te zijn
- 7 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten afwijzen
- Christen en homo: het leidde bij Johan tot een posttraumatische stressstoornis
- Omgaan met homogevoelens: vijf verschuivingen in onze manier van denken
Meer over Homoseksualiteit »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Beste Reinier Sonneveld en EO Beam,Ga ook eens praten met homo’s en lesbiennes die geworsteld hebben met hun sexuele oriëntatie/geaardheid, maar die verlossing hebben gevonden door het volbrachte werk van Jezus Christus. Zij mochten ontdekken dat er een hoger doel is voor hun leven, dan het hebben van een sexuele relatie die ingaat tegen de natuur van God, de Schepper. Zij mochten ontdekken dat hun kernidentiteit “in Christus” is, en mochten opstaan tot een nieuwe schepping! (2 Kor. 5:17) www.vernieuwd.comReinier Sonneveld vergeet om het essentiële onderscheid te maken tussen homofilie (de gerichtheid die op zich geen zonde is maar wel een gebrokenheid als gevolg van de zondeval) en homoseksualiteit (homoseksuele praxis) dat wél zonde is, want om goede redenen wijst God dat af omdat het schadelijk is en omdat het tegen Zijn bedoeling van de schepping van man en vrouw ingaat. Overigens wijs ik een homo als mens niet af.
J
Afname van weerstand bij Christenen tegen homopraxie wordt niet ingegeven doordat men inziet, dat de HEERE iets anders bedoelt dan er in Zijn Woord staat,

MAAR

door dit wekelijkse/dagelijkse gedram, getrek, in alle media, inclusief de zich christelijk noemende, zoals de EO, CIP, ND en zelfs het RD?

En de ´beLAZARUS´ en allerlei andere moderne ´psychologische oorlogsvoerings taktieken´ die door ´usefull idiot-theologen´(zelfs Kampen?) specifiek richting de 70 % standvastige ´Refo-Christenen´ wordt toegepast.

TQBMF
Toon meer reacties (9)