Simone Peer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

14 april 2021 door Patrick Goede

Simone Peer was een hoge priesteres in de witte magie, maar God bevrijdde haar

Simone Peer zag er nooit enig kwaad in, het zijn van een 'witte heks' in een wereld vol witte magie. Toch werd ze niet vanwege de beste motieven die wereld ingedreven. Als kind werd ze namelijk fysiek mishandeld door een familielid en een buurman. Ze voelde zich waardeloos en kwam als tiener in aanraking met drugs en alcohol, gedachten aan zelfmoord kwelden haar. "Ik heb geen idee van hoeveel demonen ik bevrijd ben", blikt Peer bij CBN News terug op die tijd.

Tijdens een vakantie gedurende haar collegetijd komt Simone in contact met een vrouw die haar introduceert met tarotkaarten. Zij legt haar uit hoe je die moet lezen. "Mijn aandacht werd getrokken naar het gedeelte van die kaarten die een onzichtbare wereld openen en je geheimen onthullen", vertelt Simone.

Simone dompelt zich vervolgens onder in de wereld van New Age en witte magie. Op haar twintigste noemt ze zichzelf een witte heks. Ze is er op dat moment van overtuigd dat wat ze onderneemt het beste is voor haar en de mensen om haar heen. "Ik had de overtuiging dat hoe meer ik het licht van die witte magie zou najagen hoe beter ik zou begrijpen wat er mis met mij was. Dat ik zou helen en mij beter zou voelen."

Dieren
Het resulteert in een dertig jaar lange zoektocht binnen de wereld van de witte magie. Ze wordt op een gegeven moment zelfs een hoge priesteres en offert dieren om zich zo "te reinigen van zonden". Peer: "Sommigen vertelden zelfs dat je zo verlicht als Jezus kon worden, al zagen we hem niet als God maar als wijze leraar."

Maar hoezeer Simone ook haar best doet, ze blijft diep vanbinnen zitten met een leeg gevoel. "Er waren zoveel aspecten aan de witte magie die ik mooi vond en waar ik blij van leek te worden maar mijn leven was daar tegenovergesteld aan. Ik was tegelijkertijd op de donkerste plek op de bodem van de meest duistere put. Dat is de misleiding."

Alice Cooper
In 2017, nog steeds zoekende, stuit Simone op een video van heavy metal artiest Alice Cooper. Hij vertelde daarin hoe Jezus Christus hem een nieuw leven gaf. Simone: "Ik realiseerde mij opeens dat ik een ambassadeur van Satan was. Ik wist niet hoe het was om Jezus in mijn leven te hebben. Ik wist niets. Maar mijn hart brak open, ik wist op dat moment dat Jezus daar was en dat ik 'Ja' zei."

Ze bid het zondaarsgebed en belijdt haar zonden: de gedachte dat ze zelf God was en het manipuleren van anderen voor de zogenaamd goede zaak. "Ik hief mijn handen op en beleed en bad voor mijzelf."

Simone gooit daarna alles wat met het occulte te maken heeft weg. Ze begint daarnaast naar de kerk te gaan. "Ik heb geen idee van hoeveel demonen ik daar bevrijd ben. Maar ik merk dat ik in mijn hart en geest vrij ben."

Life coach
Ze werkt tegenwoordig als lifecoach en weet nu dat Jezus het ware licht is in deze wereld. "Voor de mensen die op dezelfde weg als ik gelopen hebben. Jezus is het antwoord waar je naar zoekt. Hij is dat echt", zegt Simone. 

Reacties

N
Ook ik heb een ex heks gekend, die christen was geworden ,ik vond het altijd maar verwarrend ,soms leek het overtuigend echt en soms leek het nergens op. Altijd was er ook weer het verlangen naar 'vroeger'. Vaak leek het een zegen, maar vaak ook leek het een vloek, voor de gemeente

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen