Citaat uit het gebedsboek
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 april 2021 door Redactie

Ophef om tekst in gebedsboekje: "Help me om witte mensen te haten"

Amerikaanse christenen waren met stomheid geslagen toen ze in de megasupermarkt Target een gebedsboekje opensloegen en lazen: "Help me om witte mensen te haten." Het is de openingszin van het 'gebed van een rusteloze zwarte vrouw' geschreven door professor praktische theologie Chanequa Walker-Barnes uit het boek A Rythm of Prayer (Een ritme van gebed). De theologe verdedigt zichzelf nadat zij veel kritiek kreeg op het stuk op Twitter, meldt de Christian Post. "Ik kan een Bijbelse onderbouwing vinden voor mijn haat", aldus Walker-Barnes.

Walker-Barnes geeft aan dat mensen het gebed niet goed interpreteren en de context van de zin niet goed hebben begrepen. "Ik legde mijn woede in gebed bij God neer. Ik was eerlijk naar God over mijn worstelingen. Ik bad tot God om mij te beschermen tegen overweldigende haatgevoelens", verdedigt Walker-Barnes zichzelf op Twitter.

Lees in de afbeeldingen bij de onderstaande Tweet het hele gebed van Walker-Barnes.

Voorganger Ryan McAllister stelt dat de gebeden uit het boek 'volstrekt onbijbels' zijn en in verband kunnen worden gebracht met radicale opvattingen over rassen en racisme. Ook theoloog en pastoraal werker Ariel Gonzalez Bovat stelt dat de gebeden niet opbouwend zijn. "In geen enkele context kunnen deze woorden als een gepaste uitdrukking worden gezien van een belijdend christen."

Volgens Walker-Barnes zijn haar haatgevoelens gerechtvaardigd en niet onbijbels. "Mijn ervaringen met racisme geven mij al het recht om witte mensen te haten. Ik zou er een Bijbelse onderbouwing voor kunnen vinden", reageert de professor op de beschuldigingen. "Ik bracht mijn zorgen bij de Heer."

Reacties

J
Het is gif van satan om zo te denken. Helaas heeft de dame in kwestie dat niet door.
schaar dit onder het kopje: leugens; evenals dat je geboren bent als lgbtq, dat je geen keuzes hebt, dat God niet bestaat (kuitert!) Dat er geen hel is, dat er geen hemel is, dat God slavernij goedpraat, dat God niet bovennatuurlijk is, dat vrouwen mogen spreken in de gemeente, dat je zo ontzettend veel angst moet hebben voor het coronavirus dat anderhalve meter, mondkapjes, lockdowns, avondklok en geen handen geven nog steeds niet genoeg is om je angst weg te halen. Volmaakte liefde drijft de angst uit en geeft bovennatuurlijke vrede.
K
@Ronald Booij. Op zich heb je wel gelijk. Als menselijke emotie, in een opwelling, kan ik me het helemaal voorstellen. Maar dit is een boek, waar 10x overheen gelezen en gedacht is. De emotie ver voorbij.

Ik vermoed dat de Bijbelse onderbouwing gevonden moet worden in de psalmen. Maar er is nogal een verschil tussen klagen bij God over degenen die jouw haten en God vragen om te helpen je vijanden te haten. Dan moet je toch echt de woorden van Jezus over je vijanden lief hebben uit je bijbel scheuren.
Toon meer reacties (10)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen