Christenen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 april 2021 door Patrick Goede

Acht ontvoerde christenen in Nigeria vrijgelaten: "Glorie aan God"

Ze waren met z'n achten onderweg naar een paasprogramma op 26 maart toen ze ontvoerd werden door gewapende mannen. De christenen uit de provincie Kaduna in het Noord-Westen van Nigeria zijn nu weer vrijgelaten. "Vandaag kreeg ik het geweldige nieuws dat onze broeders die gevangen werden gehouden zijn vrijgelaten, ze zijn nu in het ziekenhuis voor medische controles", zegt voorganger Enoch Adeboye volgens de Christian Post.

"Glorie aan God", vervolgt Adeboye. "We bidden voor blijvende vrede in alle gebieden in ons land waar onrust heerst, in de naam van Jezus." Het is niet duidelijk wie de ontvoerders van deze kerkleden waren. Ook is niet duidelijk of er losgeld betaald is voor de vrijlating van de mannen.

De ontvoering van deze acht mannen was de meest recente in een lange rij van massa-ontvoeringen in het Afrikaanse land. In februari werden 279 meisjes in de leeftijd van 11 tot 17 jaar gekidnapt. Zij werden gelukkig enkele dagen later op vrije voeten gesteld. Eén van de meisjes vertelde toen dat er een som losgeld betaald was. De overheid zelf geeft aan niet te onderhandelen met ontvoerders over losgeld. Nigeria is nummer 9 op de lijst van Open Doors met landen waar christenen het hevigst worden vervolgd. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen