Bus Schreeuw om Leven
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 april 2021 door Redactie

Rechter fluit burgemeester Almere terug na beperkende maatregelen vrijwilligers Schreeuw om Leven

In Almere heeft burgemeester Franc Weerwind (D66) onterecht beperkingen opgelegd aan vrijwilligers van stichting Schreeuw om Leven. Dat is het oordeel van de rechter nadat de stichting een zaak had aangespannen. De burgemeester dient de beperkingen per direct op te heffen waardoor vrijwilligers ‘gewoon’ weer flyers mogen uitdelen en mensen mogen aanspreken bij de abortuskliniek in de stad.

Twee ochtenden per week staan er al tijdenlang twee vrijwilligers van de stichting bij de abortuskliniek in Almere. Ze delen daarbij flyers uit en spreken vrouwen aan die van plan zijn om een abortus te plegen. Nog nooit vonden daarbij incidenten plaats. Ook van intimiderend gedrag lijkt geen sprake te zijn geweest. Er zijn in ieder geval geen meldingen van de kliniek of van bezoekers van de abortuskliniek en ook de politie gaf eerder al aan dat er nooit iets noemenswaardigs is gebeurd.

Toch besloot de burgemeester van Almere begin dit jaar plotseling beperkingen op te leggen aan de vrijwilligers. Als reden gaf hij aan wanordelijkheden te willen voorkomen. Het is volgens de burgemeester “algemeen bekend dat bezoekers van abortusklinieken zich geïntimideerd voelen door tegenbetogers”. Schreeuw om Leven ging in bezwaar tegen de beperkende maatregelen, maar alsnog gingen deze per direct in.

De rechter fluit de burgemeester nu terug. De motivatie van Weerwind is niet voldoende en daarom weegt het belang van de vrijheid om te mogen demonstreren op dit moment veel zwaarder dan de redenatie van de burgemeester. De beperkingen dienen per direct te worden opgeschort, in ieder geval tot zes weken na de reactie van de gemeente op het bezwaarschrift van Schreeuw om Leven.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Goed en bemoedigend nieuws!

Een knipoog van Boven.
W
Weet welke weerzinwekkende 666wind er door onze polders waait.

Inclusief die van Flevoland.

Laten we bidden dat de Heilige Geest dit aan Almere meer en meer zal geven: Almere voor de Here.

Waardoor er steeds minder moorden in de moederschoot zullen plaatsvinden omdat het kwetsbare kindje gekoesterd zal worden en niet verguist, verwenst.
J
Een D66 burgemeester!

Zijn basis argumentatie:

“het is algemeen bekend dat:

bezoekers van abortusklinieken zich geïntimideerd voelen door -- tegen--betogers”.

Wat doet zo´n `superieur D66 activistisch wezen´ dan!

Hij misbruikt zijn ambt om GRONDRECHTEN van Christenen al bij voorbaat, zonder aanleiding in te dammen/op te heffen.

Deze rechter is niet uit hetzelfde hout gesneden als die ´activist´. Die past de wet voor iedereen, ´ZELFS VOOR CHRISTENEN´, op gelijke wijze toe!

Maar voor hoe lang nog?

Toon meer reacties (3)