Ds. C. P. de Boer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 april 2021 door Jeffrey Schipper

Kerkgangers vragen om een verplichte negatieve coronatest: goed idee? - CIP Podcast

Verschillende kerken is verzocht om mee te werken aan een serie praktijkproeven met kerkdiensten in een kerkgebouw. "Ik ben hier fel op tegen", maakt ds. C. P. de Boer duidelijk in de CIP Podcast. In heel Nederland vinden testevenementen plaats. Vorige week werd bekend dat ook kerken mee gaan doen aan 'proefkerkdiensten'. Dat maakt het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken (CIO) bekend.

"Ik ben niet tegen vaccineren", maakt de christelijke gereformeerde predikant duidelijk. "Ook ik laat mij vaccineren, omdat ik zo vaak in aanraking kom met kwetsbare mensen. Ter bescherming van hen laat ik mij vaccineren. Maar bij de kerkdeur selecteren raakt aan de gewetensvrijheid. Ik ga aan mijn leden niet vragen of ze kunnen bewijzen dat ze gevaccineerd of negatief getest zijn. Van het persoonlijk geweten van een ander wil ik afblijven. De kerk is een plaats waar iedereen mag samenkomen."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

H
"Ook ik laat mij vaccineren, omdat ik zo vaak in aanraking kom met kwetsbare mensen. Ter bescherming van hen laat ik mij vaccineren....". Bijzonder hoe mensen dit klakkeloos overnemen. Vaccineren doe je voor niemand anders dan jezelf. Als die ander ervoor kiest om zich te laten vaccineren, kun je hem toch niet meer besmetten? Overigens is het formeel geen vaccineren, maar is het een inenting met mRNA. Echt geheel iets anders. En tot vorig jaar ten strengste verboden om het op mensen toe te passen. Ook is het nu nog steeds niet goedgekeurd.
Het is idd van de zotte een testbewijs te vragen bij binnenkomst van de kerk. Het is overal zeer ongewenst, maar bij een kerk.....klinkt als:

Je "gaat naar" Jezus, Hij vraagt een gezondheidsverklaring om bij Hem te

mogen komen....., NEE, het is precies omgekeerd! Alle zieken zijn welkom (ziek in de breedste zin van Het Woord)!

J
Triest dat ds. de Boer een experimenteel vaccin wil, waardoor hij kans loopt op allerlei erge bijwerkingen, die blijvend zijn. Van gezond mens naar kwetsbaar mens, vrijwillig ... Mooi is dat de ds. tegen verplichte testen is. Mochten die er komen bij de ingang van onze CGK-kerk, blijven wij weg. Onze koning is niet de corona-angst, niet de overdreven gehoorzaamheid aan de overheid, niet het maakbaarheidsdenken, alleen Christus. Canadese christenen snappen dat, maar veel christenen en voorgangers hier missen geestelijk onderscheidingsvermogen.
Toon meer reacties (12)