Geef nooit op!
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 april 2021 door Wilma Veen

Geef nooit op!

Geef nooit op!

Ben jij een opgever of een vastbijter?

Zoals je waarschijnlijk al weet, heet onze buurhond Rembrandt. Een beetje een vreemde Labradoodle, maar wel heel lief. Als hij eenmaal iets in zijn bek heeft, laat hij niet meer los. En dan bedoel ik ook echt: niet loslaten!

Maar dan ken je onze buurman nog niet, Lambert. Hij geeft niet op. En dan bedoel ik ook echt: niet opgeven! Hij volhardt. Vandaar dat Rembrandt nog steeds leeft, omdat hij keer op keer gered wordt door de buurman. (echt!)

Jezus geeft ook nooit op. Hij redt jou keer op keer. 

Jij bijt je in iets vast. Je weet dat loslaten en het aan God overlaten, een veel betere optie is, maar ja… als je het zelf doet, red je het ook wel, toch? Bovendien weet je dat iedereen het moeilijk vindt om los te laten. 

Is loslaten een optie? 
Boosheid loslaten?
Jaloezie loslaten?
Overspel loslaten?
Negatieve gedachten loslaten?
Ongeloof loslaten?
Zorgen maken loslaten?

Je wilt wel, maar het lukt niet… 

Lukas 21 spreekt ook over allerlei moeilijkheden in het leven, maar moedigt aan om te volharden. Volharden is je hard maken om vol te houden. En dan staat er: “Maar er zal nog geen haar van jullie hoofd verloren gaan. Heb geduld en houd vol.” (Lukas 21:18-19, BB

Jezus is volhardend als het gaat om jou te vertellen dat Hij je wil helpen. Hij wil jou leven schenken. Dat je op je benen gaat staan, krachtig wordt, en gaat uitreiken naar andere mensen. 

Terwijl Rembrandt zijn kiezen kapot klemt rond een tak, vergeet hij te genieten van het bos waarin hij loopt. Hij leeft in de overtuiging dat door het loslaten van de tak er geen tak meer voor hem is. Dat het einde nabij is.

Kijk vandaag om je heen. Denk even aan al die mensen die je kent, waarvoor jij van betekenis kunt zijn. Geef een compliment, luister aandachtig, vind in je personeel hun kracht, zet anderen op een voetstuk, bevrijd mensen uit hun eenzaamheid.  

Bijt je niet vast in een tak, maar beleef het hele bos. 

Wees als de buurman. 

Wees als Jezus.

Ik daag je uit: Geef nooit op. Volhard in het loslaten van ellende.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen