rscisme
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 april 2021 door Redactie

Ben ik racistisch?

Christenen inspireren, verrassen en prikkelen. Dat is het doel van de Pulse Events die vier keer per jaar worden georganiseerd. Normaal gesproken zijn dit fysieke bijeenkomsten, maar sinds de coronacrisis worden ze digitaal georganiseerd. Zondagavond 18 april vindt het volgende event plaats, dit keer over racisme.

Initiatiefnemers van Pulse Events zijn Francien Nijenhuis, Cees Dekker en Johan de Jong. Nijenhuis wilde worshipevents organiseren en Dekker liep tegelijkertijd met het idee rond voor debatavonden met actuele thema’s die juist ook voor het christelijk geloof relevant zijn. Hun ideeën smolten samen en zo ontstond Pulse Events: ‘We willen de hartslag van de maatschappij verbinden met die van God”, aldus de organisatoren in een flyer over hun events. ‘We proberen te ontdekken wat er speelt bij mensen in de maatschappij en dat te verbinden met het hart van God.’

Het resulteerde in avondvullende programma’s waarbij muziek, entertainment en debatten elkaar afwisselen. Daarbij worden uitdagende thema’s zeker niet uit de weg gegaan, met in het verleden bijvoorbeeld thema’s als transgenders in de kerk, of de islam.

Dat is ook komende zondag het geval. Ben ik racistisch? Die confronterende vraag zal tijdens de avond centraal staan. Er zijn daarbij drie gasten aanwezig die met elkaar en met het publiek in gesprek gaan over deze vraag: Minella van Bergeij (directeur Tearfund), Don Ceder (Tweede Kamerlid ChristenUnie) en Bettelies Westerbeek (kerkpionier en pastor).

‘De avond is bedoeld om deelnemers een persoonlijke spiegel voor te houden’, aldus de organisatie op haar facebooksite. ‘Speelt iemands huidskleur bewust of onbewust een rol in je gedachten of gedrag? Welke vooroordelen heb je zelf? Komt racisme voor in de kerk, die een plaats bij uitstek zou moeten zijn voor de overtuiging dat ieder mens gelijk is voor God en dus even waardevol?’

De avond start om 19:30 uur en is online voor iedereen hier gratis te volgen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen