Abortus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 april 2021 door Patrick Goede

Pro-life activisten strijden in VS tegen abortusbeleid Joe Biden

Democratische pro-life activisten en andere pro-life activisten hebben zich verzameld op Capitol Hill om te protesteren tegen het abortusbeleid van Joe Biden. Een nieuwe wet zou het namelijk mogelijk maken om belastingen in zetten voor het uitvoeren van abortussen. Iets wat tot dusver werd tegengehouden door het Hyde Amendment. Volgens de Christian Post waren er ongeveer 1000 demonstranten aanwezig.

"Als de Democraten zo doorgaan en abortus mogelijk willen maken zonder rekening te houden met de nood van vrouwen, dan wordt 2022 een lastig jaar voor de Democraten", zegt Kristen Day van organisatie Democrats for Life of America.

Het Hyde Amendment bestaat sinds 1976 en werd keer op keer meegenomen in de wetgeving zodat belastinggeld niet kon worden ingezet voor het mogelijk maken van abortus. In de laatste versie werden wel uitzonderingen gemaakt voor verkrachting, incest en medische noodtoestanden. 

Democrats for Life of America maakte het protest mogelijk terwijl verschillende politieke figuren tijdens de demonstratie spraken over het belang van het Hyde Amendment. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen