Paul Maxwell
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 april 2021 door Patrick Goede

Theoloog en schrijver Paul Maxwell noemt zichzelf geen christen meer

Theoloog Paul Maxwell, schrijver op Desiring God en van het boek The Trauma of Doctrine, heeft op Instagram laten weten geen christen meer te zijn. "Ik denk dat het belangrijk is om te vertellen dat ik geen christen meer ben en dat het erg goed voelt. Ik ben erg gelukkig", aldus Maxwell.

"Ik kan niet wachten op de connectie die ik met iedereen aan kan gaan terwijl ik probeer te ontdekken wat de volgende stap is. Ik hou van jullie mensen. Ik ben op een erg goede plek. Waarschijnlijk de beste plek van mijn leven. Ik ben zo vol vreugde. Ik hou van mijn leven", zegt Maxwell verder.

Ook reageert de theoloog volgens de Christian Post op mensen die niet blij zijn met zijn beslissing en zeggen dat hij naar de hel zal gaan. "Ik zeg gewoon: 'Ik weet dat jullie van mij houden'. Ik weet het en ik ontvang het als liefde. Ik weet dat jullie geven om de eeuwige status van mijn ziel en dat jullie door het sociale ongemak heenbreken omdat jullie niet willen dat ik lijd. Dat is een goed iets. Dat is liefdevol om te doen. Ik hoor waar je vandaan komt en ik respecteer je zienswijze", aldus theoloog Paul Maxwell.

Reacties

W
Ik heb sterk het vermoeden dat hij waarschijnlijk geen wedergeboren christen was. Je kunt je suf studeren en theologiseren maar als je niet sterft aan jezelf en de Heilige Geest van God/Jezus niet de ruimte geeft dan houden we de wedloop niet vol. En dan kan je je misschien “gelukkig voelen”... Maar dat is niet de boodschap van het evangelie. En dat gevoel is erg leugenachtig en misleidt je alleen maar. Wat zonde voor weer een verloren ziel.
@Wouter Noordhof, zou het misschien ook andersom kunnen zijn? Dat deze man - in tegenstelling tot zoveel christenen die menen wedergeboren te zijn - werkelijk wedergeboren is en zich daarom losmaakt van de religieuze knellende banden van wat de christelijke kerk van de boodschap van het koninkrijk heeft gemaakt? Eigenlijk precies zoals met Jezus van Nazareth het geval was. De tijden herhalen zich. De jonge wijn moet in nieuwe zakken worden geschonken. Niet in oude religieuze zakken, waar het zuurdesem van de wet nog in zit.
J
Hoi Patrick,

Mag ik je wat vragen!

Kun je aangeven, wat je motivatie is om dit te publiceren?

Waarom heb je geen korte achtergrond search gedaan van deze voor mij-ons? onbekende ´theoloog´ en /of dat niet toegevoegd.

Wat is je boodschap?

Wat verwacht je dat ik met die info doe?

Wat wil je hiermee bereiken?
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen