Ds. K. Timmerman
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 april 2021 door Jeffrey Schipper

Ds. K. Timmerman aanvaardt beroep hervormd Schoonhoven

Ds. K. Timmerman (foto) gaat de hervormde gemeente in Dirksland verlaten. De predikant heeft een beroep uit Schoonhoven aanvaard. In de Grote of Bartholomeüskerk volgt hij ds. F. Hoek (emeritaat) op.

Ook de hervormde gemeente in Stolwijk (wijk 1) verwelkomt een nieuwe predikant. Ds. F. J. M. van Veldhuizen aanvaardt het beroep en neemt afscheid van zijn gemeente in Sluipwijk. Ds. T. Deelstra verhuist naar de protestantse gemeente te Creil-Espel in combinatie met Nagele. De predikant verbond zich vijf jaar geleden aan de gereformeerde kerken van Krabbendijke en Yerseke.

Ds. B. J. D. van Vreeswijk heeft een beroep van de protestantse gemeente in Scheveningen (Prinses Julianakerk) aanvaard. Verderop in Den Haag wordt ds. T. L. J. Bos missionair werker in de Bethlehemkerk. Dhr. R. Gorter heeft een beroep als kerkelijk werker in de hervormde gemeente te Bergschenhoek aanvaard.

De hervormde gemeente in Ouderkerk aan den IJssel heeft een beroep op ds. M. Maas (Dordrecht) uitgebracht. De kerk zoekt een predikant nadat ds. J. Prins twee jaar geleden met emeritaat ging. De protestantse gemeente Bethel in Zeist ziet ds. W. L. Dekker (Kampen) graag komen. Ds. E. P. Muilwijk-Huis ontving een beroep van de protestantse gemeente te Workum en in Mijnsheerenland kan prop. M. C. L. Oldhoff voor het eerst als gemeentepredikant aan de slag.

Ds. P. Veerman blijft trouw aan de hervormde gemeente in Katwijk aan Zee. Hij bedankt voor een beroep uit Nieuwerkerk aan den IJssel (Oude Kerk, wijk 1). De kerkelijke gemeente is vacant omdat ds. H. I. Methorst vorig jaar verhuisde naar Apeldoorn.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen