christelijke verpleegkundigen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 april 2021 door Patrick Goede

Twee christelijke verpleegkundigen opgepakt in Pakistan na verwijderen Koran-stickers

Twee christelijke verpleegkundigen zijn gearresteerd na het opvolgen van instructies van hun leidinggevende om stickers van de muren te halen met daarop teksten uit de Koran. In Pakistan werden de zusters afgelopen vrijdag aangehouden, nadat een islamitische medewerker hen had aangevallen met een mens, dat meldt Morning Star News.

De twee katholieke verpleegkundigen zouden onder de blasfemiewet zijn vastgezet voor hun eigen bescherming. Er kwam namelijk een menigte op de been die de zusters iets aan wilde doen vanwege de zogenaamde blasfemie. Ook hun families zijn ondergedoken vanwege deze dreiging.

De zusters werden door hun meerdere opgedragen om alle stikkers van de muren te verwijderen, ook die met islamitische teksten daarop. Volgens een statement van Miriam Lal, één van de verpleegkundigen, had een collega daar een opmerking over gemaakt in het kader van blasfemie, mogelijke vanwege persoonlijke wrok die ze tegen haar koesterde. 

Hafiz Tahir Mehmood Ashrafi, een vertegenwoordiger van de premier van Pakistan die zich bezighoudt met religieuze aangelegenheden, geeft aan Moring Star News toe dat de blasfemiewet vaak gebruikt wordt bij persoonlijke conflicten tussen inwoners. "Het klopt dat deze blasfemiewet vaak wordt gebruikt om iemand iets betaald te kunnen zetten. Maar we doen ons best om hierin de wet te handhaven. We laten het als overheid niet toe dat iemand de wet naar zijn hand kan zetten door religie te misbruiken."

De verpleegkundigen kunnen 10 jaar gevangenisstraf krijgen als zij schuldig worden bevonden aan blasfemie. Op het vals beschuldigen van iemand als het gaat om blasfemie staat slechts 6 maanden gevangenis of het betalen van 1000 roepies (ongeveer 5 euro). 

Reacties

C
En de leidinggevende die de opdracht gaf . . die gaat vrijuit ?!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen