Prins Philip
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 april 2021 door Patrick Goede

Prins Philip moedigde Koningin Elizabeth aan om geloof te delen

De Britse prins Philip moedigde zijn vrouw, Koningin Elizabeth, in 2000 aan om zich meer uit te spreken over haar geloof in de kersttoespraak, dat meldt de Christian Post. Afgelopen vrijdag overleed de prins op 99-jarige leeftijd, een paar maanden voor zijn honderdste verjaardag. Volgens predikant en prof. Ian Bradley, schrijver van God save the Queen, waren de kersttoespraken vooral reisverslagen van vakanties totdat prins Philip daar verandering in bracht. 

In die bewuste kersttoespraak sprak Koningin Elizabeth "erg krachtig over haar geloof", herinnert de predikant van het echtpaar zich. Ian Bradley: "Er werd erg positief op de uitpraak gereageerd door kijkers. Het was prins Philip die de Koningin ervan overtuigde meer met haar geloof te doen, hij zei: 'Hier zou je over moeten praten'."

Volgens de predikant was prins Philip ook erg geïnteresseerd in theologie en zijn preken. "Hij noteerde alles wat ik mijn preken zei en daar kwam hij dan later op terug. Hij bevroeg mij en had veel kennis van de Bijbel. Ik stond er versteld van", aldus Ian Bradley. 

Reacties

Dat verbaast mij allemaal niet. Was de moeder van prins Philip niet een zeer gelovige vrouw en een non? Het christelijke geloof was voor hem dus geen geheim en hem hoogst waarschijnlijk met de paplepel ingegoten, neem ik aan. God ontferme Zich over hem en over koningin Elisabeth en geve haar kracht en Zijn zegen om nu zonder haar wereldse steun en toeverlaat haar taak te blijven vervullen.
Sorry voor het woord "WERELDSE steun en toeverlaat". Dat had beter "AARDSE steun en toeverlaat" kunnen zijn. Het woord "werelds" zou tot misverstanden kunnen leiden onder christenen. Dat is niet de bedoeling. Excuses daarvoor.
Wie in het duister van de nacht heeft gezeten, kan het licht van de daarop volgende dag op waarde schatten. Deze prins heeft een psychisch zieke moeder meegemaakt en vertoefde in meerdere kindertehuizen of internaten als kind. Vermoedelijk al heel jong begrepen dat het leven niet maakbaar is. Hij was een gesocialiseerde prins en begreep beter dan vele anderen wat het leven inhield.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen