Hanne de Vries
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

12 april 2021 door Hanne de Vries

Wij christenen lijken tot op het bot verdeeld

Waar de een radicaal Jezus wilt volgen en FvD stemt, kan een ander daar met afgrijzen op reageren. Waar de een vanuit christelijke motieven D66 stemt, ziet de ander dat als een stem voor satan. De een kan niet wachten op haar/zijn vaccinatie, terwijl de ander zich er met man en macht tegen verzet. De een denkt dat overheid goed bezig is en ons daadwerkelijk helpt, terwijl de ander denk dat de overheid tegen ons is en ons wilt controleren. De een ziet de huidige ontwikkelingen als duidelijke eindtijdtekenen, de ander ziet simpelweg het leven dat zich ontvouwt. En intussen maken we elkaar he-le-maal af op Facebook en Instagram. En hoe harder we schreeuwen, hoe meer we polariseren. En niemand die echt luistert naar de ander. Laat staan dat je de ander kan overtuigen van jouw ‘gelijk’.

Gaat wel lekker hè, met die eenheid…

Eén ding hebben we gemeen: de Bijbel. Allemaal halen we daar onze inspiratie vandaan om ons leven te leiden. En waar de een de Bijbel op een bepaalde manier interpreteert kan een ander daar lijnrecht tegenover staan met haar of zijn eigen interpretatie. Uit datzelfde vers nota bene! Wie heeft er dan gelijk?

Misschien is eenheid wel dat we ondanks de verschillen toch van elkaar kunnen houden.

Kan iemand die zegt christen te zijn en Jezus te willen volgen nog steeds mijn zus of broer zijn terwijl ik het hartgrondig met die persoon oneens ben?

Dat is moeilijk.

Misschien is eenheid ook niet dat we allemaal hetzelfde denken, geloven en voelen. Misschien is eenheid wel dat we ondanks de verschillen toch van elkaar kunnen houden. Want is het juist niet in de verschillen dat de veelkleurigheid van de liefde van God zichtbaar wordt?

Ik wens jullie een goede week en wees een beetje lief voor elkaar.

Ps. De cartoon vind ik treffend omdat het laat zien dat in naam van God (geïnspireerd door de bijbel) zowel hele mooie als hele verschrikkelijke dingen gedaan kunnen worden. Beide claimen dat ze de waarheid ’bezitten’, en gebruiken (of misbruiken) de Schrift om hun goddelijk gelijk te halen.

Cartoon: nakedpastor

Bovenstaand artikel verscheen eerder op de Facebookpagina van zanger Hanne de Vries en is met toestemming overgenomen door CIP.nl.

Reacties

‘Sprekende’ cartoon! Aan de Bijbel (sola Scriptura) heb je kennelijk niet genoeg. Je hebt ook de Auteur achter de Bijbel, de Heilige Geest nodig voor een goed verstaan van Gods Woord. En kijk ook naar Jezus Zelf.
P
Als je de auteur van de bijbel niet kent, kan je de bijbel niet 'verstaan'. Het is essentieel dat je de auteur kent. De heilige Geest openbaart wat er in de bijbel staat.
W
Quote: Eén ding hebben we gemeen: de Bijbel.En Gods Geest dan !? Of gaan we daar te makkelijk aan voorbij en verklaart dat alles ?
Toon meer reacties (16)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen