Ds. C. P. de Boer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

09 april 2021 door Jeffrey Schipper

Wordt Gert-Jan Segers terecht 'Judas' genoemd en verdient Rutte vergeving? - CIP Podcast

"Gert-Jan Segers heeft zijn grenzen aangegeven. VVD'ers zouden dat moeten respecteren. Hem wegzetten als een 'Judas' gaat te ver", stelt ds. C. P. de Boer in de CIP Podcast. Deze week ligt de ChristenUnie-voorman onder vuur, nadat hij aankondigde niet met demissionair premier Mark Rutte in een nieuw kabinet te stappen.

Het siert Segers volgens De Boer dat hij Rutte telefonisch heeft geïnformeerd over zijn besluit. "In de politiek moeten mensen vaak vanuit de krant vernemen hoe collega's over hen denken. Daarnaast moeten we onderscheid maken tussen de persoon en de functie die iemand bekleed. Als het gaat om iemands misdaden vergeven, zal je dat altijd moeten doen. Maar dan is het nog maar de vraag of iemand moet terugkeren naar zo'n verantwoordelijke functie als die van Rutte. Als ik als predikant zo'n grote misstap maak die de gemeente zwaar beschadigd, is het de vraag of ik diezelfde positie weer opnieuw kan bekleden. Hier zijn dingen echt misgegaan."

"Bij de VVD heb ik tot nu toe geen enkele vorm van zelfreflectie gezien", merkt de dominee uit Sliedrecht op. "Men slaat om zich heen en duwt terecht kritiek meteen weg. Het zou de VVD sieren als men zelf ook eens de balans zou opmaken: hoe komt het dat we als partij in Nederland ons zo hebben gepositioneerd?"

Beluister het fragment vanaf minuut 7:05

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


CIP Podcast
- Coronaberichtgeving: wordt de Biblebelt in een kwaad daglicht gezet? CIP Podcast
- Wordt het christelijk onderwijs aangevallen? - CIP Podcast
- Is het klimaatdrammen de PKN binnengedrongen? - CIP Podcast
- Lijdt politicoloog André Krouwel aan christofobie? - CIP Podcast
- Waarom voor de ChristenUnie een spannende tijd aanbreekt - CIP Podcast
Meer over CIP Podcast »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Over de VVD "Men slaat om zich heen en duwt terecht kritiek meteen weg.

"terecht" ? u bedoelt zeker onterecht?

VVD'ers nemen Seegers kwalijk dat hij door de vele onwaarheden niet meer wil samenwerken met Rutte. De VVD is door al die kuiperijen aangeschoten wild. Als afleidingsmanoeuvre kiezen VVD'ers Seegers aan te vallen .

Die partij zal geen aanhangers vinden bij mensen die van de voedselbank gebruik moeten maken. De economie draait goed zegt Rutte, maar hij kijkt weg van de gezinnen die tot armoede vervallen zijn onder zijn beleid.
W
Als genade of vergeving verdiend is, kan men niet meer spreken over vergeving. Verder is het ook evident dat Rutte zijn leugens blijft verdedigen en afdoet als een “verkeerde herinnering”. Dit zegt genoeg over hoe Rutte er zelf in staat. Het is ook duidelijk dat Segers geen Judas is en Rutte de wacht terecht heeft aan gezegd. De maat Rutte is vol! Hij heeft niet alleen gelogen maar er alles aan gedaan om de waarheid onder tafel te houden. Dat hebben ook Omtzigt , de toeslagouders gemerkt En een Demmink die vrijuit gaat voor zijn perversiteiten
Gert Jan Segers gaat als Christen tenminste mee in de waarheid die dient te regeren in plaats van de leugen, die nu al jaren regeert. De realiteit vervaagd in de macht van de Mamom!
Toon meer reacties (6)