politie china
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 april 2021 door Redactie

Chinese huiskerken verder onder druk; overheid verscherpt toezicht

De Chinese Communistische gaat strenger optreden tegen 'illegale sociale organisaties'. China gaat haar pijlen richten op vijf verschillende types organisaties, waaronder huiskerken volgens International Christian Concern. Men richt zich op het opsporen van organisaties die niet geregistreerd staan, maar wel onder naam van zo'n organisatie activiteiten organiseren en bijeenkomsten houden. Chinese huiskerken komen hierdoor verder onder druk te staan. 

In verschillende Chinese provincies zoals Sichuan is de verscherpte toezicht al van kracht. De zwaar vervolgde huiskerk Early Rain Covenant Church wordt bedreigd met sluiting en verschillende andere christelijke en boeddhistische organisaties verliezen mogelijk hun bestaansrecht in het Aziatische land.

Organisaties waarop de partij zich richt zijn die met 'China', 'Zhonghua' (de Chinese naam van het land), of 'Nationaal' in hun naam. Deze namen zouden duiden op nationaal belang of overheidsfinanciering, wat niet het geval is. Volgens de Communistische Partij zijn deze organisaties dus in overtreding.

Een andere groep organisaties waar de campagne zich tegen richt zijn zij die geen rekening houden met de festiviteiten voor het honderdjarig bestaan van de Chinese Communistische Partij. Wanneer organisaties op de feestdag bijeen komen of activiteiten organiseren, verliezen zij hun registratie en hiermee het recht om te bestaan in China.

Reacties

W
Ik werd bepaald bij de foto van deze zwaarbewapende agenten. Wat een duivelse woede en duisternis ik van hun gezichten aflees. Ik word bepaald door de omstandigheden waarin onze Chinese broeders en zusters moeten leven. Wat een haat zie ik in de gezichten van deze agenten en door wat voor een duistere krachten deze agenten worden geregeerd. Het is de satan die hen regeert. Oh mijn God! Red mijn broeders en zusters en bescherm hen tegen deze haat. Wees een schild van bescherming en kracht rondom hen. In Jezus Naam

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen