vaccinatie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 april 2021 door Patrick Goede

Onderzoek VS: 40 procent van 'white evangelicals' laat zich niet vaccineren

In de Verenigde Staten raken evangelische christenen meer en meer verdeeld over het gebruik van coronavaccins. Uit een poll van de Associated Press bleek dat 40 procent van 'white evangelicals' van plan is om zich niet te laten vaccineren. Onder alle Amerikanen is dat slechts 25 procent en onder zwarte evangelicals 27 procent. "Het pad naar het einde van deze pandemie loopt door de evangelische kerk", zegt voormalig pastor Curtis Chang.

Recent plaatste J.D. Greear, voorzitter van de Southern Baptist Convention, een foto waarop hij gevaccineerd werd. Hij werd overladen met zowel positieve als negatieve reacties. Sommigen beschuldigden hem ervan overheidspropaganda te verspreiden. Dat meldt Christian Headlines.

Curtis Chang is de bedenker van de website ChristiansAndTheVaccine.com, hij denkt dat evangelicals de sleutel hebben tot een goede afloop van deze pandemie. "Er zal moed voor nodig zijn", doelt Chang op de voorgangers die het 'goede voorbeeld' zullen moet geven in sommige gevallen.

Verschillend
Ook de voorgangers van evangelische kerken in Amerika reageren verschillend op het vaccineren tegen corona. "Deze vaccins zijn reden voor evangelische leiders om God te danken en feest te vieren", zegt predikant Russell Moore bijvoorbeeld. "Ik heb er vertrouwen in dat de kerken weer vol zullen stromen, vaccins zorgen ervoor dat dit nog sneller gebeurt."

Andere voorgangers laten de keus over aan de leden van de gemeente zelf. "We geloven niet dat dit een probleem van de Bijbel is. Het is een persoonlijke kwestie", zegt pastor Aaron Harris van Junction City. "We moeten niet in angst leven vanwege het virus want we hebben geloof in de eeuwigheid. Waar ligt de grens van wat we behoren te doen? Ik ga niet voor een bende roofdieren liggen en mijn geloof op die manier laten zien."

Reacties

Ben erg blij dat ook de evangelische n sceptisch zijn op de covid vaccinaties.

Het is een persoonlijke afweging, waar we elkaar vrij in moeten laten. Het mag nooit leiden tot dwang, in tegenstelling van wat het "Europese Hof voor de "rechten" van de mens" recent verkondigde. Zeer verontrustende uitspraak .K
Het is toch wel erg dat zelfs op dit vlak vandaag de dag nog schaamteloos onderscheidt wordt gemaakt tussen "white evangelicals" en "black evangelicals". En tussen "evangelicals" en de rest.

r
Na vaccinatie kun je alsnog besmet raken, er zijn inmiddels betere behandelingen wanneer je Corona toch krijgt, eventuele bijwerkingen zijn bekend, hoelang een vaccinatie werkt is nog onduidelijk, of het bestand is tegen komende varianten ook: hoe halen die evangelicals het in hun hoofd zich niet te laten vaccineren?
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen