kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 april 2021 door Redactie

Proefdiensten met bezoekers op komst in Nederlandse kerken

Er lijkt licht aan het einde van de lockdowntunnel te komen. Eerder deze week werd bekend dat er eind april mogelijk weer meer mogelijk is dan op dit moment. Zo zouden terrassen en winkels opengaan, evenals attractieparken. Bovendien gaan er flink wat testevenementen plaatsvinden in heel Nederland. Woensdag werd bekend dat ook kerken mee gaan doen aan testen. Dat maakt het Interkerkelijk Contact in Overheidszaken (CIO) bekend.

De organisatie gaat verschillende kerken verzoeken om mee te werken aan een serie praktijkproeven met kerkdiensten in een kerkgebouw, zo schrijft men op de website. “Hierover vindt overleg plaats met de ministeries van Justitie en Veiligheid en van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.” Met deze proeven wil men kijken of en op welke manier het mogelijk is om op een “veilige en verantwoorde manier” kerkdiensten met bezoekers te organiseren. “Het is ook mogelijk dat de uitkomsten van deze praktijkproeven leiden tot aanpassingen in de protocollen voor veilige en verantwoorde kerkdiensten”, aldus het CIO.

Er worden kerken vanuit de hele achterban van het CIO uitgenodigd om mee te doen. Ook wordt daarbij een zo divers mogelijke keuze gemaakt als het gaat om kerkgebouwen. Op deze wijze hoopt men een zo volledig mogelijk beeld te krijgen. Wanneer de praktijkproeven daadwerkelijk plaats gaan vinden, is nog niet bekend.

Reacties

Onbegrijpelijk dat er kerken zijn die zich hiervoor lenen. Discriminatie op basis van gezondheid, maar dan in omgekeerde zin. Want iemand die gezond eet en leeft, zonder prik is vele malen gezonder, dan iemand die er een ongezonde leefstijl op nahoudt, maar wel een prik heeft gehaald.
M
Beetje bij beetje worden de duimschroeven aangedraaid. De spoedige verlossing met versoepelingen worden telkens in het vooruitzicht gesteld maar niet waargemaakt omdat de elite hun programma over ons uitrolt. Deze agenda is satanisch en we moeten er niet aan meewerken..
W
21 april is de zoveelste worst die ons voor gehouden wordt. Kijkend naar al het commentaar afgelopen dagen wat er komt op de versoepelingen zie ik het niet gebeuren. Wees gewoon wat meer burgerlijk ongehoorzaam en zoek als kerk zoveel mogelijk de grenzen op.

Blijf in ieder geval zoveel mogelijk fysiek bij elkaar komen. Dan maar in kleine groepen met enige inachtneming van de regels die er toe doen.
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen