Keir Starmer - Twitter
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 april 2021 door Redactie

Britse politicus biedt excuses aan voor bezoek aan kerk met anti-LHBTI standpunten

De Britse politicus Sir. Keir Starmer ligt onder vuur nadat hij op Goede Vrijdag een kerk die openlijk tegen gelijke rechten voor homoseksuelen is. De leider van de Britse Partij van de Arbeid biedt noodgedwongen zijn excuses aan voor het bijwonen van de dienst in Jesus House, meldt de Christian Post. "Ik ben het volledig oneens met het geloof van Jesus House op het gebied van LHBTI-rechten. Het spijt mij dat mijn bezoek aan de kerk mensen heeft gekwetst, ik heb de video om deze reden verwijderd. Het was een fout, dat zie ik in", aldus Starmer op Twitter.

De sporen van het bezoek van de politicus aan de kerk zijn volledig uitgewist. Eerder plaatste hij over het 'cruciale werk' van Jesus House op Twitter. "Kerken door het land hebben een belangrijke rol te vervullen in het gevecht tegen het virus. Ik hoop dat iedereen een goed, vredig en veilig Pasen zal hebben", schreef Starmer in een tweet die inmiddels is verwijderd.

De politicus werd overladen met kritiek van LHBTI-activisten. De voorganger van Jesus House is tegen gelijke rechten voor homoseksuelen. Op maandag gaf Starmer toe dat het delen over zijn bezoek aan de kerk 'een fout' was. Hij haalde de berichten over zijn kerkbezoek van Twitter af. Hierbij benadrukt hij dat hij nu inzag dat hij een fout had gemaakt en dat hij zich niet bewust was van de standpunten van Jesus House op het gebied van seksualiteit en het huwelijk.

Een christelijke journalist van Spiked, Brendan O'Neill, verdedigt het kerkbezoek van Starmer. "Hij is nergens anders schuldig aan dan het bezoeken van christenen met een traditionele Bijbelse visie op seksualiteit", aldus O'Neill. "Starmer wordt bekritiseerd voor het bezoeken van een christelijke kerk die zich houdt aan de christelijke leerregels. Dat is gestoord."

Reacties

K
Twee dagen later ging de beste man naar de supermarkt en kocht een pak koffie. Had hij dat nu maar niet gedaan. De hele dierenrechtenbeweging viel over hem heen, want de supermarkt verkocht ook vlees van de bio industrie.
J
Redactie

GELIJKE (??) rechten voor `homosexuelen`!

Voor mij als Christen heeft homopraxie absoluut HELEMAAL NIETS met Human rights te maken!

Voor HEM zijn we vanaf de zondeval allemaal GELIJKE zondaren,

in die zondige staat wordt je nooit in de nabijheid van HEM geduld

TENZIJ via geloof in het volbrachte en plaatsvervangende bloed van Het Smetteloze Offerlam, Jezus Christus,

etc.

J
Eerst wat context!

Starmer

Recente Leider van Labour UK, tegen Brexit, Anti-Trump, Pro America.

Levenslang actief socialist. Jurist en advocaat. Human rights issues.

Al 16 jaar getrouwd met Joodse vrouw, kinderen in joods geloof opgevoed, nemen deel aan Shabbad. Hij is vegetariër.

Onderwerp

GELIJKE (??) rechten voor `homosexuelen`!"Hij is nergens anders schuldig aan dan het bezoeken van christenen met een traditionele Bijbelse visie op seksualiteit", aldus O'Neill.

Dat is echter voor Links en Socialist - een doodzonde!
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen