Brazilië
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

08 april 2021 door Redactie

Rooms-Katholieke Kerk in Brazilië verzet zich tegen nepnieuws over corona

Brazilië heeft dinsdag de grimmige mijlpaal van meer dan 4000 coronadoden in één etmaal voor het eerst gepasseerd. Kortom, de gezonheidscrisis in het Zuid-Amerikaanse land is levensgroot. Voor de Rooms-Katholieke Kerk in het land is dit aanleiding voor verzet tegen nepnieuws over corona.

Het coronavirus grijpt de laatste tijd fors om zich heen in Brazilië. In de afgelopen weken wordt het ene na het andere treurige record verbroken. In de laatste zes dagen alleen zijn er meer dan 15.000 coronadoden geregistreerd. Deze maand zijn dat er gemiddeld 2757 per dag.

De Braziliaanse ziekenhuizen zijn in de meeste plaatsen inmiddels overvol. In de miljoenenstad São Paulo worden bussen die normaliter dienen voor scholierenvervoer gebruikt om lijken mee te vervoeren. Op de begraafplaatsen heeft men het er zo druk dat er ook 's nachts begrafenissen zijn om de constante toestroom van doden nog aan te kunnen.

Volgens Geraldino de Proença, priester van het bisdom Apucarana, plaatst de coronacrisis de katholieke Kerk in Brazilië voor een enorme uitdaging, ook al omdat diegenen die de ernst van het besmettingsgevaar ontkennen – zoals de Braziliaanse president Jair Bolsonaro - ook bij vele gelovigen gehoor vinden, schrijft Kerknet.

Proença: "Het is aan de Kerk om de mensen te waarschuwen voor wat er gaande is. Sommige mensen zeggen dat de Kerk zich niet met politiek moet bemoeien, maar het gaat niet om partijpolitiek. We verdedigen het leven." Veel katholieke parochies streven ernaar om het bewustzijn te vergroten en de mensen te helpen die door de pandemiecrisis getroffen zijn.

Het Zuid-Amerikaanse land met 212 miljoen inwoners heeft na de Verenigde Staten het hoogste aantal coronadoden ter wereld; ongeveer 370.000. Ook qua aantal besmettingen staat Brazilië op de tweede plek na de VS. In totaal is het coronavirus in Brazilië al bij ruim 13 miljoen personen vastgesteld. In het afgelopen etmaal kwamen er daar nog eens bijna 87.000 bij.

Reacties

M
Het is aan de kerk om de ogen te openen in plaats van het media virus te steunen die alles in scène zet. Getallen verdraaid, dat is pas heel erg!
N
Het is de wereld op zijn kop ;Daar laat de overheid zijn burgers alle vrijheid behouden en doet niets tegen een" onschuldig" virus en in plaats dat de kerk blij is dat de overheid niet meedoet aan het" duivels" plan om de burgers hun vrijheid af te nemen, doen ze het tegen overgestelde en pleiten juist voor het afnemen van de vrijheid van burgers en serieus nemen van de gevaren van het virus! Heel veel christenen ook hier op CIP zouden blij moete zijn met zo'n regering ,die "geen angst zaait zoals onze regering" Wel gek dat ze nu niet reageren
J
Ik vermoed, Nico, dat veel lezers die al eens eerder hebben gereageerd via andere artikelen gerelateerd aan 'corona', daar geen zin meer in hebben.

De verschillende standpunten zijn al bekend bij de lezers.
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen