Beatrice Stockli
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 april 2021 door Redactie

Lichaam Zwitserse evangelist gevonden vier jaar na ontvoering door jihadisten

De resten van de Zwitserse Béatrice Stöckli zijn gevonden in Mali. Ze diende als evangelist in de stad Timbuktu. In 2016 raakte ze vermist nadat ze door jihadisten werd ontvoerd in 2016. Een DNA-test bevestigde volgens Christian Today dat de gevonden lichamelijke resten inderdaad van Stöckli zijn. "Helaas is het nu zeker dat de gegijzelde vrouw is overleden", geeft Zwitserse vertegenwoordiger Ignazio Cassis aan.

Stöckli was voor evangelisatie namens een Zwitserse kerk in Timbuktu in 2000 op pad, maar al snel trok zij haar eigen plan. Een lokale kerkelijke leider uit Mali vertelt dat Stöckli een sober leven leidde in Timbuktu. In 2016 werd ze ontvoerd door gewapende jihadisten in jeeps. Na het nieuws van haar overlijden deed Zwitserland haar uiterste best om de resten naar het land van herkomst te halen. 

"Ik ben opgelucht dat we de resten van de vrouw bij haar familie kunnen brengen. We condoleren hen met het verlies. Ik wil ook de overheid van Mali bedanken voor de hulp bij het vinden en identificeren van het lichaam", reageert Cassis verder.

Vier jaar na haar kidnapping in 2016 werd in 2020 medegegijzelde Sophie Pétronin (75) vrijgelaten. Jarenlang trok bracht zij door in de Sahara met jihadisten van de groep Jama'at Nusrat Al-Islam wa'I-Muslimin. Pétronin vertelde dat Stöckli door de kidnappers werd doodgeschoten nadat ze weigerde zich te verplaatsen naar een nieuwe plek in de woestijn. Volgens de getuige verplaatste de karavaan van jihadisten zich regelmatig om te voorkomen dat ze zouden worden ontdekt door de Franse of Malinese regering.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen