gomarus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 april 2021 door Redactie

Aangifte tegen Gomarus: "Dit is iets waar ik al jaren tegen strijd"

Er is aangifte gedaan tegen Gomarus scholengemeenschap. De reformatorische middelbare school in Gorinchem wordt aangeklaagd door een 42-jarige man wegens haatzaaien en discriminatie van homojongeren. Opvallend detail: de man is nog nooit op de school geweest en heeft ook niet met het schoolbestuur gesproken.

Aanleiding voor de aangifte was een artikel dat vorige week in de NRC verscheen. Daarin vertelden verschillende oud-leerlingen dat er op de school een onveilig klimaat heerste voor homoseksuele jongeren. Er zou zelfs een meisjes in een kamer zijn opgesloten en gedwongen zijn om tegenover haar ouders uit de kast te komen. Het artikel was voor de Onderwijsinspectie aanleiding om een onderzoek te starten naar de reformatorische scholengemeenschap. Zelf liet de school al weten een veilige plek voor alle leerlingen te zijn, welke geaardheid ze ook hebben. Er is inmiddels ook een zin over genezing van homoseksualiteit uit de lesstof verwijderd.

De 42-jarige Mark Beumer uit Millingen aan de Rijn niet op te wachten op het oordeel van de onderwijsinspectie. Hij deed vorige week aangifte tegen de school. Hij vindt dat het Gomarus gesloten moet worden, vertelt hij tegenover De Gelderlander. “Ik ben er zó boos over geworden. Dit is iets waar ik al jaren tegen strijd en wat bij mij heel diep zit.” Beumer, homoseksueel en voormalig docent, zette zich naar eigen zeggen in voor de acceptatie van lhbti-leerlingen: “Dat een school met de Bijbel schermt en op die manier lhbti-jongeren verkettert en uitsluit, is gevaarlijk.”

Reacties

W
Een maatschappij die homosexualiteit als norm hanteert is moreel failliet.
J
Niemand heeft het over "homosexualiteit als norm", het gaat om gelijke waardering van mensen die anders geaard zijn en dat begint in de opvoeding en het onderwijs
W
@Willem Simons Inderdaad Homoseksualiteit kán ook nooit de norm zijn. Als dat zo zou zijn, zou de mensheid zich niet meer voortplanten en al lang uitgestorven zijn. Aan de andere kant is dat natuurlijk koren op de molen van de “depopulatie agenda” van de globalisten en alle haters van God en het leven dat Hij schiep..

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen