Nellie van Dooijeweert
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

07 april 2021 door Jeffrey Schipper

Vrouw is druk met haar gezin: 'Ik leef niet meer zo dicht bij God als eerder'

"Mijn ogen gingen open voor Jezus Christus de Zaligmaker. Hij is de Grond en Bron van Leven. Inmiddels ben ik getrouwd en mag ik moeder zijn. Een grote zegen. Echter merk ik nu dat ik zo druk ben met het dagelijkse leven en daardoor minder stille tijd heb. Ik leef niet meer zo dicht bij God als eerder. Ik twijfel zo of ik wel een ware christen ben en of ik wel aan het avondmaal mag", aldus een worstelende vragensteller in de vragenrubriek van Refoweb.nl.

"Het leven met de Heere had stapje voor stapje niet meer de eerste plaats", antwoordt pastoraal werkster Nellie van Dooijeweert. "Je deed geen bijzondere dingen, geen gekke dingen. Je ging niet in de zonde leven, deed gewoon je plichten. Maar het kwam meer op de achtergrond terecht. Het vurige liefhebben zakte steeds meer weg. Tenslotte was er ook niet meer het verlangen om eeuwig de Heere groot te maken. Het kwam allemaal een beetje op het tweede plan terecht. Alles werd zo gewoontjes. Dan komt satan op kousenvoeten in je leven...

Natuurlijk mag je je man en kinderen vurig lief hebben, dat staat het geloof niet in de weg. Maar het tijdelijke leven mag niet je leven beheersen, mag niet de zin van je leven worden. Ga niet mee met het materialistisch denken en doen van deze wereld. Het gaat voorbij, er blijft niets van over. Heel deze wereld zal de Heere zuiveren en er komt een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Leef daar mee, leef daar naar toe, met je man en kinderen. Met je dagelijks leven. Dat doe je ook wel, maar door de beslommeringen ga je ook twijfelen of alles wel echt is.

Veel mensen werken verkeerd met het begrip 'zekerheid'. Er zijn twee vormen van zekerheid: de zekerheid van het geloof en de zekerheid van het gevoel. Het is zeker fijn om af en toe gevoelige genade te hebben, de Heere wil ons dat ook geven om ons te bemoedigen en te versterken. Maar het is een toegift. Geloof is het fundament van ons bestaan. De zekerheid ligt in het geloof. Geloven is een actieve daad, werk daar aan. Werp je met heel je bestaan op de Heere Jezus, verwacht alles alleen van Hem!

Weet je zuster; Als het TOEN echt was, dan kan het toch nu niet weg zijn? Hij verlaat niet wat Zijn hand begon!"

Lees haar volledige antwoord op de site van Refoweb

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen