Franklin Graham
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 april 2021 door Patrick Goede

Rechter bevestigt: reclameposters evangelist Franklin Graham onterecht verwijderd

De rechter heeft bepaald dat de gemeenteraad van Blackpool onrechtmatig gehandeld heeft toen het in 2018 reclameposters voor een event van evangelist Franklin Graham verwijderde. Rechter Claire Evans oordeelde dat de raad en uitvoerende officials Grahams religieuze rechten geschonden werden. "Rechten van een bepaalde groep in onze gemeenschap werden voorgetrokken en er werd geen rekening gehouden met het geloof van de aanklager", schrijft de Christian Post.

"Er werd geen poging ondernomen om te kijken of er een andere mogelijkheid kon zijn dan het weghalen van deze campagneposters voor hun rechtmatige doel", vervolgt Evans. Een afgevaardigde van Franklin Grahams organisatie, James Barrett, is uiteraard blij met de uitspraak: "Deze uitspraak bevestigt dat alle christenen in het Verenigd Koninkrijk het recht hebben om hun geloof te uiten zonder daarbij gediscrimineerd of tegengehouden te worden door officials."

"Ik ben dankbaar dat de rechter heeft besloten dat als je geen dingen meer mag zijn die beledigend kunnen zijn, dat geen vrijheid van meningsuiting is", aldus Barrett. De gemeenteraad van Blackpool en de betrokken ambtenaren beraden zich op eventueel verder te nemen stappen, meldt de BBC

Lees ook: Franklin Graham klaagt opnieuw twee locaties aan voor het weigeren van zijn evangelisatietour.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen