Canadese voorganger Artur Pawlowski
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 april 2021 door Redactie

Woedende voorganger verjaagt Canadese politie uit kerk: "Nazi's zijn niet welkom hier"

Afgelopen weekend ging een video viral waarin te zien was hoe Canadese politie zonder toestemming de paasdienst van een kerk binnenviel. In de video is een groep agenten te zien die wordt weggestuurd door een woedende voorganger van Calgary's Street Church. "Verlaat onmiddellijk dit terrein, Nazi-psychopaten", riep voorganger Artur Pawlowski tegen de politie-agenten, meldt de Christian Post.

De video van Pawlowski werd massaal gedeeld nadat Canadese politieke commentator Ezra Lavant van Rebel Media een fragment van de inval deelde op Twitter. "Dit is hoe je omgaat met de politie als ze een kerk binnenvallen zonder arrestatiebevel. Ze hebben geluk dat ze alleen met woorden zijn afgeranseld", aldus Levant. Hij stelt dat het zeer ernstig is dat de politie kerkdiensten probeert te criminaliseren.

De politie verdedigt de inval met het argument dat de veiligheid van burgers in het geding was. De agenten wilden controleren of de coronamaatregelen wel werden nageleefd door de kerk. Volgens de voorganger waren de agenten gewapend en hadden zij geen arrestatiebevel. Om deze reden stuurde Pawlowski de politie weg. "Nazi's zijn niet welkom hier. Kom niet terug zonder arrestatiebevel", herhaalde de voorganger meermaals. Hij roept Canadezen op om in opstand te komen tegen de coronamaatregelen, om zo te voorkomen dat het beleid in Canada op dat van Duitsland zal lijken.

"Duitsland heeft opnieuw te maken met fascisme. De wannabe Hitlers zijn al aan de macht. Je kan niet eens van de ene stad naar de andere stad reizen, ze zitten in een complete lockdown", aldus Pawlowski. "Als je niet als een hond of kat gevaccineerd wil worden kan je niet kopen en verkopen, of naar school en naar je werk gaan. Is dat de toekomst die je wilt? Is dat wat je je kinderen en kleinkinderen gunt? Serieus, is dat de toekomst van Canada?"

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
Hallelujah, wat een held, in GB ook al een inval, wanneer volgt NL? Het gaat steeds meer toenemen, zijn wij klaar om luid en duidelijk te laten horen waar de grens ligt?