satan schoenen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

06 april 2021 door Patrick Goede

'Satanische schoenen' niet langer verkrijgbaar na rechterlijke uitspraak

De 'satanschoenen' van rapper Lil Nas X worden van de markt gehaald. Dat heeft de rechter besloten nadat Nike een rechtszaak had aangespannen, volgens de Christian Post.

Nike had de zaak aangespannen omdat er onrechtmatig gebruik werd gemaakt van Nike Air Max schoenen. Ook werd de leverancier in sportartikelen door verschillende partijen geboycot omdat mensen Nike met de schoenen in verband bracht.

De rechter oordeelde dat Nike voldoende had aangetoond dat er een verbod op het verschepen van de schoenen moest komen op korte termijn. Er wordt nu ook gekeken of dit op lange termijn het geval moet zijn. 

De 'satanschoenen' die vorige week door bedrijf MSCHF en rapper Lil Nas X werden gelanceerd deden behoorlijk wat stof opwaaien. Het feit dat er precies 666 verkocht werden en dat elke schoen een druppel bloed van een medewerker van MSCHF bevatte werd door veel mensen niet goed ontvangen. Ook staan de schoenen vol met omgekeerde kruizen en pentagrammen. Veel christelijke leiders spraken daar hun afschuw over uit.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen