zwanger werk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 april 2021 door Redactie

Christelijke werkgever ontslaat werknemer om zwangerschap voor het huwelijk

De christelijke directeur Dave Ramsey ontslaat een werkneemster nadat zij zwanger raakte zonder getrouwd te zijn. Het is niet de eerste keer dat de Amerikaanse evangelical een werknemer ontslaat nadat hij ontdekte dat zij seks voor het huwelijk hadden, meldt de Christian Post. De werkneemster in kwestie stapt naar de rechter wegens het onrechtmatige ontslag door het grote bedrijf Ramsey Solutions. Directeur Dave Ramsey reageert op de kwestie en neemt hierbij geen blad voor de mond. "Ik heb het recht om van mijn werknemers te vragen wat ik maar wil. Ze werken voor mij", aldus de CEO.

Ramsey steekt zijn mening over seks voor het huwelijk, de zwangerschap en het ontslag van werknemers niet onder stoelen of banken. Hij plaatst er open reacties over op Twitter. "Mensen vragen of ik daar niet voor wordt aangeklaagd, maar dat is niet het geval", aldus Ramsey. "Het is legaal om iemand te ontslaan wegens overspel", aldus Ramsey. "Ik heb het recht om van mijn werknemers te vragen wat ik maar wil. Ze werken voor mij! Als ik geen werknemers met groene ogen wil, dan neem ik geen mensen met groene ogen aan. Ik hoef je niet in dienst te houden als je gedrag mij niet aanstaat."

Ramsey legt uit wat de diepere beweegredenen achter het ontslag zijn na 'overspel' ofwel 'ontrouw', waaronder hij ook seks voor het huwelijk verstaat. "Als je partner jou niet kan vertrouwen, wat zorgt er dan voor dat je denkt dat ik je wel kan vertrouwen?", stelt de directeur van Ramsey Solutions. "Begrijp me niet verkeerd, ik ben vergevingsgezind en zal vergeven. Maar wanneer een hond je bijt en je de hond vergeeft, steek je niet nog eens je hand naar hem uit toch? Er zit een verschil tussen vergeving en verzoening. Sommige broeders en zusters in Christus lijken dit theologisch niet te kunnen bevatten."

Reacties

M
Zeer extreem die werkgever die iemand ontslaat voor sex voor het huwelijk. Doet me denken aan de tekst. Huichelaar haal eerst de balk uit je eigen oog opdat scherp zien zult je de splinter van je broeder of zuster kunt zien.
K
Prima reactie van deze directeur. Kan hij fijn een feestje gaan vieren met die bakker die taarten weigert te bakken voor transgenders en homoseksuelen. Kunnen ze er samen over hebben hoe God wel onze zonden vergeeft, maar zich niet met ons verzoend.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen