Bisschop William Love
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 april 2021 door Redactie

Voormalig bisschop verlaat kerkgenootschap na afkeuren homohuwelijk

De voormalige bisschop van een episcopale kerk in het Amerikaanse Albany voelt zich genoodzaakt de protestantse denominatie verlaten voor het afkeuren van het homohuwelijk. "Ik geloof dat het de juiste beslissing is", aldus voormalig bisschop William H. Love. Afgelopen jaar werd bisschop Love al uit zijn functie gezet nadat hij weigerde het homohuwelijk door te voeren in de kerken in zijn bisdom nabij New York. Love hoopt na het afscheid van de episcopale kerk een functie te kunnen bekleden binnen de Anglicaanse kerk van Noord-Amerika, meldt de Christian Post.

Bisschop Michael Curry van de episcopale kerk licht de keuze van de denominatie toe zonder concreet in te gaan op het verschil in visie op seksualiteit. "Onze overtuiging is niet gebaseerd op een sociale theorie of een opeenstapeling van culturele veranderingen. Het is meer een geloofsopvatting van de open armen van Jezus die voor ons aan het kruis werd genageld, het ultieme bewijs van Gods uitgestrekte en verwelkomende liefde", aldus Curry.

Eerder sprak William H. Love over zijn kijk op seksualiteit in een open brief. "Ik geloof dat Jezus Christus de kerk oproept om de moed bij elkaar te raken en zich uit te spreken over de waarheid achter homoseksueel gedrag, ook al is dit niet politiek-correct", aldus Love in zijn brief. "Seksuele relaties tussen twee mannen of twee vrouwen zijn nooit het plan van God geweest en verstoren Zijn plan voor de schepping. Het moet dus worden vermeden." 

Door zijn overtuiging weigert Love homohuwelijken te voltrekken. Toen de protestantse denominatie vorig jaar besloot het homohuwelijk binnen de hele episcopale kerk te accepteren, zag Love noodzaak zich uit te spreken tegen de beslissing. Om deze reden werd in het najaar van 2020 al uit zijn functie in de kerk in de staat New York gezet. Love moet nu de episcopale kerk verlaten. "Ik hoop te worden ingewijd in de Anglicaanse kerk van Noord-Amerika in de nabije toekomst. Ik zal later meer over dit tijdspad delen. Ik zal dan ook meer delen over mijn functie en wat ik zal doen om mensen te dienen", aldus Love.

Reacties

Moedig van Love om zich duidelijk uit te spreken ook al gaat dat tegen de liberale en van God vervreemde tijdgeest in, en is het niet ‘politiek-correct’.
J
Accepteer NOOOOOOOIT welke concessie dan ook die afwijkt van, indruist tegen Gods Waarheid!

Het is ALTIJD de opmars naar: -------- de volgende CONCESSIE!

en de volgende

en de volgende

en de vele die er nog aankomen!

Dat is de ENIG correcte houding! Wat het (je persoonlijk) ook kost!
K
Aan de vruchten kent men de geest.

In het ND.nl staat vandaag het verhaal van twee mannen die al 30 jaar lang een homoseksuele relatie hebben. Elke avond lezen ze samen uit de bijbel en dan praten ze daarover. Ze danken God dat ze aan elkaar zijn gegeven.

Wat zijn dan die rotte vruchten dat dat deze boom omgehakt moeten worden? En past het wel in Gods plan als ze zouden scheiden en alles opgeven wat ze samen hebben? Welke vruchten brengt dat dan voort?

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen