rechter turkije voorganger
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 april 2021 door Redactie

Duitse voorganger hoopt deportatie uit Turkije te voorkomen: "Ik heb goede hoop"

De Duitse voorganger Michael Feulner vecht tegen uitzetting uit Turkije. De voorganger is in afwachting van de uitspraak van de rechter. Hij wordt mogelijk het land uitgezet omdat hij een 'bedreiging van de veiligheid' is volgens de lokale politie van Ankara. Feulner geeft in een reactie op Morning Star News aan goede hoop te hebben voor de uitspraak van de rechter. "De politie kon geen argumenten voor mijn uitzetting aandragen, om deze reden ben ik hoopvol", aldus Feulner.

De voorganger kwam in eerste instantie naar Turkije om slachtoffers van een aardbeving in Izmit te helpen in 1999. Sinds 2003 is hij de voorganger van de multiculturele kerk Yalova Light House Church aan de Turkse kust bij Ankara. In februari vorig jaar werd hij dertig uur vastgehouden in de gevangenis en kreeg hij te horen dat hij binnen tien dagen het land moest verlaten en nooit meer terug mocht keren door een N82-status. De deportatie is stopgezet door het hoger beroep van Feulner. Nu, ruim een jaar later, is Feulner in afwachting van de uitspraak van de rechter na de zitting vorige week. 

Turkije staat op plek 25 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors. Het is niet makkelijk om christen te zijn in het islamitische land. De regering heeft het volgens Morning Star News gemunt op christenen en probeert evangelisten uit het land te weren of te deporteren.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen