Kees van Velzen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 maart 2021 door Jeffrey Schipper

Kees van Velzen heeft een boodschap voor de reformatorische gezindte - CIP Podcast

"De Heere Jezus noemde Judas een vriend, ondanks dat hij uit de kas stal en Hem zou verloochenen", stelt Kees van Velzen. Kerkgangers in Krimpen aan den IJssel en op Urk doen er volgens de spreker en opiniemaker verstandig aan om te leren van deze houding in hun contacten met opdringerige journalisten. Van Velzen was te gast in de CIP Podcast.

Van Velzen neemt het op voor de reformatorische gezindte die nu onder een vergrootglas ligt. "Van Genesis tot Openbaring accepteren zij als het onfeilbare Woord van God. Daar durven ze voor te staan. Daar heb ik heel veel waardering voor. Ze hebben een woord voor de wereld. In de reformatorische gezindte ontmoet ik jongeren die welbespraakt hun geloof kunnen verdedigen, maar ik zie ook mensen die meteen in een kramp schieten."

Hij verwijst naar het ontstaan van de eerste gemeente in het Bijbelboek Handelingen. "De eerste christenen stonden in aanzien bij het hele volk. Tien jaar later werd Jakobus vermoord, waarna ook Petrus gevangen werd genomen. In die tien jaar is de atmosfeer rondom christenen compleet omgeslagen. Dat hebben we niet altijd in de hand. De sfeer kan omslaan en dat zien we nu ook. Christelijk Nederland lijkt nu meer in de hoek te komen waar de klappen vallen."

"De uitdaging is om dat godvruchtige leven waaraan de christenen in de vroege kerk herkend werden voort te blijven zetten. Dat kan door te staan voor je overtuiging, zonder iemand in de rug te trappen of iemand aan te rijden", aldus Van Velzen.

Beluister het volledige fragment over de geweldsincidenten op de Biblebelt vanaf minuut 4:30

- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.
- Beluister het volledige gesprek in de CIP Podcast via Spotify.


CIP Podcast
- Coronaberichtgeving: wordt de Biblebelt in een kwaad daglicht gezet? CIP Podcast
- Wordt het christelijk onderwijs aangevallen? - CIP Podcast
- Is het klimaatdrammen de PKN binnengedrongen? - CIP Podcast
- Lijdt politicoloog André Krouwel aan christofobie? - CIP Podcast
- Waarom voor de ChristenUnie een spannende tijd aanbreekt - CIP Podcast
Meer over CIP Podcast »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Op zichzelf heeft Kees gelijk. Omdat de opvattingen en het moreel kompas in ons land verandert, zal het meer en meer gaan opvallen als christenen zich uit liefde en gehoorzaamheid aan God, anders opstellen in zaken die in de maatschappij gemeengoed zijn, maar Bijbels voor een christen ter discussie staan. Maar gij geheel anders, gij hebt Christus leren kennen. Ik denk dat de lichtende sterren steeds meer gaan opvallen en mogen wij ons daartoe rekenen?
J
"Christelijk Nederland lijkt nu meer in de hoek te komen waar de klappen vallen." Niet zo'n handige zin.
J
Hoi Kees:

Ken je tegenstander!

Alinsky heeft de 12 meest gangbare regels uit de hel (maffia dertiger jaren) even praktisch in boekvorm gebundeld en toegelicht. Samenvatting vind je o.a. hier: https://www.governmentpropaganda.net/saul-alinskys-rules-for-radicals/

Verdiep je in deze tactieken, leer ze herkennen, dan kun je die ook gericht neutraliseren en/of in je voordeel ombuigen.

Christus draagt ons op om een kostenberekening te maken, voordat we tot actie overgaan. Dit is de investering waard!

Toon meer reacties (1)