Bilbao
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 april 2021 door Patrick Goede

In Bilbao rijden tijdens Pasen bussen met evangelische boodschappen rond

Bussen in Spaanse Bilbao rijden deze Pasen rond met evangelische boodschappen. Kerken in de regio zijn namelijk een campagne gestart waardoor nu bijvoorbeeld Johannes 3:16 op de bussen prijkt of de tekst 'Jij bent de passie van Christus'. Dat meldt Evangelical Focus.

Ook in voorgaande jaren werd er geld in christelijke campagnes gestoken door de lokale kerken. Behalve vorige jaar toen het openbaar leven vanwege de coronacrisis zo goed als stil kwam te liggen. "Vorig jaar konden we niets doen vanwege het coronavirus. Deze campagnes kosten tussen de 2000 tot 3000 euro, maar vanwege de pandemie zijn er deze keer speciale aanbiedingen. We zijn er vol voor gegaan en hopen op een goede impact", zegt de coördinator van de verenigde voorgangers, Silvano Tonon.

De actie heeft de steun van de Baskische VPE en meer dan 20 evangeliegemeenten in Bilbao. Naast religieuze zaken strijdt de vereniging van voorgangers en kerk in Bilbao ook tegen mensenhandel. Zo werden drie vrouwen uit de prostitutie gered. Ook kregen ze het onlangs in overleg met de gemeente voor elkaar om een publieke gebedsruimte te openen.

Beeld: Protestante Digital

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen