lhbti vlag pride kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 maart 2021 door Redactie

Katholieke bisschop steunt nieuwe controversiële Amerikaanse Gelijkheidswet

De katholieke bisschop John Stowe is een van de christenen die de nieuwe Equality Act (Gelijkheidswet, red.) van president Biden ondersteunt. Stowe stond al bekend om zijn grote steun voor LHBTI'ers in de Verenigde Staten, volgens de Christian Post. "Als katholieke bisschop heb ik een hekel aan wetten die hatelijke discriminatie in stand houden. Het omzien naar LHBTI'ers is wat onze leer verkondigt", aldus de bisschop uit Kentucky. "LHBTI'ers zijn net zo goed geschapen naar het beeld van God."

Het standpunt van Stowe wijkt sterk af van het standpunt van andere Amerikaanse bisschoppen. De meerderheid van de bisschoppen ziet de Equality Act niet als een bevrijding, maar als een bedreiging van religieuze vrijheid in het land. "De Gelijkheidswet straft organisaties die voor het geloof uitkomen, simpelweg omdat ze uitkomen voor hun visie op seksualiteit en het huwelijk", schreven bisschoppen in een gezamenlijke brief aan het Huis van Afgevaardigden die voor de wet zal stemmen.

De bisschoppen zijn kritisch op de wetgeving en zien verschillende punten waarop de Gelijkheidswet onduidelijkheid kan veroorzaken. Zo zou een christelijke arts niet meer kunnen weigeren een abortus uit te voeren. "Een vrouw kan de dokter dan aanklagen voor discriminatie op basis van haar geslacht."

Bisschop Stowe ziet juist de voordelen van de nieuwe wetgeving. Hij hoopt dat katholieke LHBTI'ers meer hun plek zullen vinden in de kerk en is dankbaar voor de mensen die dit nu al doen. "Ik ben dankbaar voor de LHBTI-katholieken die zich inzetten voor hun gemeenschap", aldus Stowe. "Hun volharding, genade en toewijding hebben de katholieke gemeenschappen heiliger gemaakt en onze natie opgebouwd."

Reacties

Helemaal eens met wat bisschop Stowe zegt: “Het omzien naar LHBTI'ers is wat onze leer verkondigt". En ik begrijp de intentie van wat hij wil zeggen met “LHBTI'ers zijn net zo goed geschapen naar het beeld van God", maar helaas maakt hij een jammerlijke denkfout. Hij vergeet dat door de invloed van de zondeval een en ander is gaan afwijken van wat God bedoeld heeft, en dat God ernaar verlangt dat de gehele mensheid wordt hersteld naar het beeld dat God voor ogen had. Nota bene, daarvoor gaf Hij Zijn Zoon Jezus en de Heilige Geest!
K
In Nederland hebben we de ethische dilemma's waarbij iemand zou moeten handelen tegen zijn eigen geweten in, opgelost door door te verwijzen naar een andere arts.

Een een vrouw kan zich pas gediscrimineerd voelen als de betreffende arts wel abortussen bij mannen zou uitvoeren.

Ondertussen lijkt de wet wel voorbij te gaan aan het verschil in biologische kenmerken tussen 95% van de mannen en vrouwen en dat er in het verleden op dat vlak al genoeg is mis gegaan en dat juist om die reden met name mannen soms bepaalde rechten niet hebben.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen