Israël vlag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 maart 2021 door Redactie

ChristenUnie stelt Kamervragen na nieuwe VN-resoluties "die eenzijdig tegen Israël zijn gericht"

Afgelopen week werden bij de VN-Mensenrechtenraad vier resoluties tegen Israël aangenomen. De Mensenrechtenraad heeft Israël in meer resoluties veroordeeld dan alle andere landen in de wereld bij elkaar. Zo waren er geen resoluties tegen China, Saudi-Arabië, Pakistan of andere landen waar minderheden zoals christenen stelselmatig worden vervolgd en vermoord. De ChristenUnie heeft Kamervragen ingediend, in aanvulling op Kamervragen van de PVV.

In één van de resoluties wordt opgeroepen tot een wapenembargo tegen Israël. Ook Nederland stemde voor de resolutie. Met haar stemgedrag draagt Nederland volgens het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) 'bij aan het wegkijken van mensenrechtenschendingen gepleegd tegen de Palestijnse bevolking door de PA en andere Palestijnse groeperingen. De onderdrukking van seksuele minderheden, critici en de inzet van kindsoldaten door terreurgroepen als Hamas – dat dit allemaal wordt weggelaten in de resolutie laat de Nederlandse VN-vertegenwoordiging koud.'

Joël Voordewind (deze week nam hij afscheid als Kamerlid, red.) vraagt namens de ChristenUnie om opheldering waarom de Nederlandse VN-vertegenwoordiging opnieuw voor resoluties heeft gestemd “die eenzijdig tegen Israël zijn gericht”. Het CU-Kamerlid vraagt zich af hoe dit stemgedrag zich verhoudt tot de doelstelling om een einde te maken aan resoluties die exclusief tegen Israël zijn gericht. 'Bent u het met mij eens dat het stemmen voor resoluties onder dit agendapunt bijdraagt aan de legitimatie van eenzijdig tegen Israël gerichte agendapunt?', luidt één van de Kamervragen van Voordewind.

Onlangs sprak CIP.nl met ChristenUnie-Kamerlid Eppo Bruins onder andere over de 'anti-Israël-moties' in de VN: ChristenUnie-Kamerlid wijst op discriminatie Israël: "Er is een geestelijke strijd gaande".

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Dacht dat er afgesproken was om in de VN (Verenigde Nonsense) niet meer eenzijdig voor resoluties tegen Israël te stemmen. Volgens mij is dit vaker voorgekomen. Wanneer wordt er nu de daad bij het woord gedaan ?