buiten eredienst paasdienst engeland samenzang
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 maart 2021 door Redactie

Samenzang in openlucht toegestaan met paasdienst kerken in Engeland

Deze Pasen kunnen kerken in Engeland weer genieten van samenzang tijdens de eredienst. De coronamaatregelen in het land worden net op tijd voor de Paasdienst versoepeld, meldt Christian Today. Kerken mogen buiten diensten organiseren met samenzang, binnen blijft samenzang voorlopig verboden.

'Wanneer de liederen buiten worden gezongen mag de gemeente meezingen. Er wordt de gemeenteleden gevraagd om onderling gepaste afstand te houden en sociaal contact tussen verschillende huishoudens, contactgroepen of duo's moet worden vermeden. Bepaalde regels zijn dus nog steeds van toepassing', luidt de officiële afkondiging. 'Aanbiddingsliederen binnen in de kerk blijft beperkt tot een kleine groep zangers die essentieel is voor het leiden van de dienst. Dit moet beperkt worden tot zo min mogelijk zangers die ten alle tijden afstand houden van elkaar. Gemeenschappelijke samenzang in de kerk blijft tot nader orde verboden.

Secretaris van Huisvesting Robert Jenrick reageert op Twitter verheugd op het nieuws. "Ik ben blij met de duidelijkheid voor koorzang bij de paasdiensten", aldus Jenrick. Hij is niet de enige politicus die blij is met de versoepelingen. "Dit is de belangrijkste feestdag voor christenen, veel gelovigen zien ernaar uit om samen met het koor te kunnen zingen", aldus christelijk parlementslid Sir Edward Leigh. De bisschop van Londen, Sarah Mullally, dankt de overheid voor de duidelijkheid. "Dit biedt mogelijkheden voor kerken en kathedralen om aanbidding te organiseren en zowel online als fysieke samenkomsten te houden. Zo kunnen we de wederopstanding, een weg van hoop, vieren op een veilige manier", aldus Mullally.


Corona
- Segers tijdens coronadebat: "Ik kan terecht bij dertig casino's, maar niet bij mijn eigen kerk"
- Coronaregels lijken gebed zonder eind: horeca-ondernemers delen teleurstelling
- Terugkijken: RMU-voorman Jan Kloosterman over uitgestelde coronaversoepelingen
- Met de juiste ventilatie kunnen alle kerken open
- Paus vraagt in paasboodschap vaccins te delen met armste landen
Meer over Corona »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen