Klaagmuur
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 maart 2021 door Patrick Goede

Duizenden ontvangen priesterlijke zegen bij de Klaagmuur voor het eerst sinds uitbraak pandemie

Voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus hebben duizenden Joden deelgenomen aan de traditionele Birkat Kohanim, de priesterlijke zegen. Dit gebeurde gisterochtend bij de Klaagmuur in Jeruzalem. Afgelopen jaar werd de Birkat Kohenim alleen virtueel gegeven. "We hebben het voorrecht dat er veel mensen zijn komen opdagen", zegt de Klaagmuur Heritage Foundation volgens CBN News.

De leidingevende rabbi's in Israël en ook de minister van Religieuze Zaken, Rabbi Yaakov Avitan nam deel aan de zegeningen. Daarnaast waren burgemeester van Jeruzalem Moshe Leon en de afgevaarde minister van Binnenlandse Zaken MK Yoav Ben Zur van de partij.

"De Birkat Kohanim komt uit de Torah en bevat een belofte voor bescherming tegen kwaad en voor de vrede in Israël. In deze lastige tijden hebben we deze zegen harder nodig dan ooit. Een gebed voor vrede in het Joodse land en voor gezondheid voor iedereen in de wereld", zegt rabbi Shmuel Rabinowitz.

Numeri
In Numeri lezen we inderdaad dat God Mozes en Aäron opdraagt om de kinderen van Israël te zegenen. "De Here zegene en Hij behoede u; de Here doet zijn aanschijn over u lichten en zij u genadig; de Here verheffe zijn aangezicht over u en geve u vrede."

Deze zegen is een dagelijks onderdeel van Joodse gebeden. Normaal gesproken vindt de priesterlijke zegen bij de Klaagmuur twee keer per jaar plaats. Gedurende Pasen en Sukkoth. Mensen kunnen dan een zegen ontvangen als ze naar de Klaagmuur komen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen