bus nigeriaanse christenen ontvoering
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 maart 2021 door Redactie

Nigeriaanse christenen ontvoerd uit kerkbus door moslimterroristen

Acht Nigeriaanse christenen zijn ontvoerd uit een bus van hun kerk onderweg uit de stad Kudana. De bus werd langs de snelweg stilgehouden door Fulani-terroristen, meldt Morning Star News. De acht inzittenden zijn verdwenen. Voorganger Joseph Hayab maakt zich grote zorgen om de vermiste gemeenteleden. "We roepen de overheid en andere organisaties op er alles aan te doen om de slachtoffers te redden", aldus Hayab.

Een woordvoerder van de politie van Kaduna geeft aan dat ze de zaak gezamenlijk op hebben gepakt. "We hebben de melding van het incident ontvangen en hebben een onderzoek geopend", aldus woordvoerder Mohammed Jalige in een reactie.

Christenen in Nigeria hebben het zwaar te verduren. Ze hebben te maken met vervolging door radicale moslimgroeperingen zoals de Fulani en Boko Haram. Als een stroom van terreur trekt de islamitische nomadenstam door het Afrikaanse land. Onderweg laten ze een spoor van vernieling, platgebrande dorpen, moord en ontvoeringen achter. Volgens Morning Star News werden in de periode van november 2019 tot oktober 2020 ruim 3500 Nigeriaanse christenen vermoord om hun geloof. In 2019 was dit aantal nog 1.350.

Reacties

H
Hier past maar één opmerking: Laten we bidden voor onze broeders en zusters in nood!
J
Ons voorland met 1,3 miljoen aanhangers van de ´ideologie van de wreede´ binnen de eigen landsgrenzen! en ca. 40 miljoen in de EU! (plus constante open toestroom!)

Bij minimaal 10 % radicalen is dat een enorm reservoir aan potentiele destructie!

Daarom mijn vaste oproep: OGENBLIKKELIJK NED-UIT!

Nog vier jaar voortzetting van hetzelfde beleid overleven we NIET!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen