echo baby
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 maart 2021 door Redactie

Flinke stijging aantal abortussen in Nederland

Het aantal abortussen in Nederland is in 2019 met maar liefst 4 procent gestegen. In totaal werden er in dat jaar 32.233 abortussen gepleegd. De stijging is flink hoger dan de jaren ervoor. Dat blijkt uit een rapport over de Wet afbreking zwangerschap dat jaarlijks door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd wordt gepubliceerd.

Het rapport werd maandag gepubliceerd. De jaren daarvoor steeg het aantal abortussen ook, al was dat beduidend minder. In 2017 was er een stijging van 1,3 procent en in 2018 steeg het aantal abortussen met 1,5 procent. Er lijkt op dit moment geen verklaring te zijn waarom het aantal abortussen in 2019 met vier procent plotseling een stuk harder steeg. Uit het rapport blijkt verder dat ruim 8 procent van de vrouwen die abortus laat plegen jonger is dan 19 jaar. Bovendien heeft meer dan de helft van de vrouwen die een abortus ondergingen in 2019 al kinderen.

Voor 34,6 procent van de vrouwen was het niet de eerste keer dat ze een abortus lieten plegen tegenover 35,4 procent in 2018. Dat is opvallend aangezien het Nederlandse beleid erop gericht is om dit percentage te verminderen. Daar is men dus nauwelijks in geslaagd.

NPV-Zorg voor het Leven vindt dat onderzocht moet worden waar die stijging vandaan komt: “32.233 abortussen in 2019. Zorgwekkende stijging van 4%. De meeste abortussen bij vrouwen die al kinderen hebben, een derde koos al eerder voor abortus. Wat is de noodsituatie? Faalt anticonceptie? Dit verdient nader onderzoek.” Ook directeur van NPV-Zorg voor het Leven stelt dat de stijging van 4 procent groot genoeg is om een nader onderzoek te rechtvaardigen.

Reacties

K
Een rekensommetje leert dat elk jaar 1% van de vruchtbare vrouwen tussen 15 en 45 jaar een abortus laat uitvoeren. Wanneer elke vrouw in haar leven 1x abortus laat uitvoeren, dan laat bijna 1 op de 3 vrouwen in haar leven een abortus uitvoeren.
N
Genocide ,gewoon in een "beschaaft" land, terwijl de oplossing zo simpel kan zijn; Laat de ongewenste kinderen geboren worden en geef ze aan mensen die er wel blij mee zijn. Het onschuldig vergoten bloed schreeuwt uit de aardbodem tot God, wanneer zal Zijn vloek ons treffen? Gen.4;10-12

J
Hoi Nico,

WANNEER zal Zijn vloek ons treffen??

Ben je blind of doe je alleen maar alsof?

WE ZITTEN ER MIDDEN IN!

Kijk eens wat er in de afgelopen 60 jaar is AFGEBROKEN!

onder de noemer vrijheid

offeren we aan de afgod - hedon -

en krijgen een overdaad aan:

gemak, vermaak, lust, illusie.

geserveerd als RECHT

zonder enige verantwoordelijkheid!

DAAROM

heeft God hen ook overgegeven in de begeerlijkheden hunner harten tot onreinigheid, etc.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen