Chicago
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 maart 2021 door Redactie

Amerikaans Hooggerechtshof weigert zaak kerk uit Chicago tegen coronamaatregelen

Het Amerikaanse Hooggerechtshof weigert de zaak van een kerk in Chicago tegen coronamaatregelen van de overheid. Elim Romanian Pentecostal Church klaagde de overheid aan vanwege de mogelijke sluiting van de kerk en het schenden van de vrijheid van godsdienst. Na meermaals in hoger beroep te zijn gegaan, deed de kerk een beroep op het Hooggerechtshof. Dit beroep is nu geweigerd, meldt de Christian Post

Vorig jaar werden de coronamaatregelen tijdens de eerste uitbraak van het virus in de stad Chicago in mei aangescherpt en werden diensten in de Amerikaanse stad beperkt tot een maximum van 10 bezoekers. De voorganger van de gemeente, J.B. Pritzker, klaagde de overheid aan voor het drastisch inperken van de religieuze vrijheid van de gemeente.

Ondanks dat de coronamaatregelen inmiddels zijn versoepeld, wil Pritzker door middel van de rechtszaak zeker stellen dat de overheid niet opnieuw kerkdiensten zal verbieden en voorkomen dat de overheid de Roemeense kerk zal sluiten. De acties van de lokale overheid tegen de gemeente zijn volgens Pritzker buitenproportioneel en onterecht. "We doen er alles aan om onze gemeenteleden veilig en gezond te houden", aldus de voorganger van de pinksterkerk.

Het Amerikaanse Hooggerechtshof zag echter niet genoeg bewijslast en reden om de zaak te behandelen. De voorganger legt zich niet neer bij de beslissing van het Hooggerechtshof. Christelijke belangenbehartiger Liberty Counsel stond de Roemeense kerk bij in hun strijd om religieuze vrijheid. "We blijven vechten", reageert Liberty Counsel voorzitter en oprichter Mat Staver in een officiële reactie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen