metro valencia
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 maart 2021 door Redactie

Duitse evangelisten vrijgesproken van vier jaar celstraf voor 'verstoren publieke orde' in Valencia

Negen Duitse evangelisten zijn vrijgesproken door de Spaanse rechter nadat zij werden aangeklaagd voor het 'verstoren van de publieke orde' na evangelisatie in een metro in Valencia. De uitspraak: "Deze metro zit vol met zonde en de dood", veroorzaakte grote onrust onder de toehoorders die massaal naar buiten probeerden te vluchten. Een van de slachtoffers klaagde de evangelisten aan en eiste vier jaar gevangelisstraf, meldt Evangelical Focus. Deze week werden de evangelisten vrijgesproken door de Spaanse rechter.

In de zomer van 2018 stapten negen Duitse evangelisten een volle metro met festivalgangers binnen in het Spaanse Valencia. Door een megafoon wilden zij het evangelie verkondigen. "Deze metro zit vol met zonde en de dood", schreeuwden ze door de volle wagon. Er ontstond onrust onder de toehoorders. Een van hen dacht dat de een van de evangelisten een bom bij zich had. Bij de eerstvolgende stop drongen de mensen massaal naar buiten. Sommige reizigers raakten hierbij gewond. Een van hen klaagde de evangelisten aan voor het verstoren van de publieke orde. De aanklager eiste minimaal vier jaar cel voor de Duitse mannen.

Deze week, ruim tweeënhalf jaar later was de zitting in de Spaanse rechtbank. De rechter heeft besloten dat de evangelisten onschuldig waren en niet de intentie hadden oproer te veroorzaken. Ook hebben de beschuldigde evangelisten geen materiële schade aangericht aan de metro in Valencia.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen