Wilma Veen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Mooi

31 maart 2021 door Wilma Veen

Ben jij wel eens in een gevangenis geweest?

Ben jij wel eens in een gevangenis geweest?

Een tijd geleden was ik in de gevangenis. Ik nam schilderijen en cadeautjes mee. De dames die daar achter de tralies zaten, mocht ik vertellen dat ze diep geliefd zijn door God. Zo bijzonder. Wat nou als ik het volgende had gezegd na mijn ‘amen’: “Ik het nog meer goed nieuws: Jullie zijn vrij! Ga lekker naar huis!”

Deze bevoegdheid heb ik niet, maar Pilatus had dat wel: “Pilatus had de gewoonte om op het feest een gevangene vrij te laten. De Joden mochten kiezen wie hij vrij zou laten.” (Markus 15:6, BB

Voel jij je een gevangene van je eigen keuzes? Houden depressieve gevoelens, schulden, gebrek aan lef, minderwaardigheid je vast? Wat nu? Wie heeft de bevoegdheid om je vrijheid te schenken?

Pilatus kreeg te horen dat het volk liever Barnabas vrijgelaten zag worden dan Jezus. Dan volgt een passage in de Bijbel waar ik zo verdrietig van word. Stel je voor dat jij en ik samen op dat plein zouden staan, tussen die schreeuwende menigte. Wat zou jij doen?

Pilatus wist het ook niet meer: “"Wat moet ik dan doen met de Man die jullie de koning van de Joden noemen?" Ze schreeuwden weer: "Aan het kruis met Hem!" Pilatus zei tegen hen: "Wat heeft Hij dan voor kwaad gedaan?" Maar ze schreeuwden nog harder: "Aan het kruis met Hem!" Het leek Pilatus het beste om de mensen hun zin te geven. Daarom liet hij Barabbas vrij. Maar Jezus liet hij zweepslagen geven. Daarna gaf hij Hem aan de soldaten om Hem te kruisigen.”

Jezus liet zich gevangen nemen, om jou vrijheid te geven.

Je hebt vrijheid ontvangen!

Dans vandaag (ook al doe je dat nooit)
Zing (zo hard je kunt)
Spring en huppel (gewoon omdat het mag)

Niemand mag jouw hart gevangen houden! Niemand mag je nog langer wijsmaken dat het jou niet lukt, dat jij niet goed genoeg bent. Je mag jezelf zijn zoals je bent, zoals God je heeft bedoeld. Je bent Zijn kind! Vrij! 

Wat een genade!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen