kerk washington
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 maart 2021 door Redactie

Kerken in Washington D.C. winnen rechtszaak tegen coronamaatregelen: "Net op tijd voor Pasen"

Goed nieuws voor kerken in het Amerikaanse Washington D.C. voor het Paasweekend. Naar aanleiding van de uitspraak van rechter Trevor Neil McFadden worden coronamaatregelen voor kerken in de grote stad opgeheven, meldt Christian Headlines. "De maatregelen golden niet voor warenhuizen, maar wel voor plaatsen waar het Evangelie werd verkondigd", aldus McFadden. Volgens de rechter waren de maatregelen niet evenredig. Naar aanleiding van zijn uitspraak kunnen kerken nu diensten houden met Pasen op een manier die zij zelf passend achten.

In de regio lag voorheen het maximum aantal kerkgangers per dienst op 250 personen of 25 procent van de bezetting, afhankelijk welke van deze twee getallen het kleinst was. In megakerken als The Basilica of the Shrine of the Immaculate Conception in D.C. is bijvoorbeeld slechts acht procent van de stoelen in de kerk bezet wanneer er 250 kerkgangers bij de eredienst aanwezig zijn. Met Pasen zal de grote kerk haar deuren openen voor grote getalen gemeenteleden. Wel zal er een mondkapjesplicht zijn en moeten de gelovigen anderhalve meter afstand houden van mensen die niet onder hun huishouden vallen.

"De maatregelen zoals het maximum aantal bezoekers bij erediensten en het verplicht tellen en registreren van kerkgangers zijn terecht opgeheven. Alle andere staten hadden de maatregelen voor kerken al versoepeld, maar het leek alsof D.C. traag van begrip was", reageert de christelijke belangenbehartiger Becket op Twitter. De organisatie noemt de eerdere limiet op het aantal kerkgangers discriminerend.

Reacties

r
Dat wordt veel journalisten met beveiligers erop af sturen, opstootje uitlokken, veel verontwaardiging van gerespecteerde (kerk)leiders, een oproep de vrijheid van religie in te perken, veel excuses en inbinden van betrokken kerkgangers en besturen, veel kijk- en leescijfers, genoegzaam achterover leunen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen