Canadese pastor
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 maart 2021 door Patrick Goede

Canadese pastor die vastzat krijgt 45.000 dollar rechterlijke steun via crowdfund

Pastor James Coates van de GraceLife Church die afgelopen week vrijkwam uit de gevangenis in Canada, heeft al meer dan 45.000 dollar steun toegezegd gekregen via een crowdfund. Coates zat vast vanwege het niet naleven van de coronamaatregelen tijdens het houden van kerkdiensten.

“Coates heeft een bijzonder en verfrissend geluid laten horen in deze ongekende tijden", staat er bij de donatiepagina geschreven. "Hij is trouw gebleven aan het Woord van God op een moedige en compromisloze manier. Als een man van God, terwijl andere mannen om hem heen falen en de fout in gaan."

De kerk van Coates begon aan het begin van de epidemie met het online streamen van haar kerkdiensten. Toen de zomer aanbrak besloot de kerk weer fysieke diensten te gaan houden. Een terugkeer naar online diensten wilde de kerk niet meer. "We geloven dat mensen op een verantwoordelijke manier moeten terugkeren naar hun normale leven. Anders krijgen we die niet meer terug. Sommigen zeggen al dat we het 'point of no return' al zijn gepasseerd", liet de kerk in een statement weten.

Op 3 mei start de rechtszaak tegen Coates en zijn kerk voor het niet naleven van de coronamaatregelen. Hij wordt bijgestaan door het Justice Centre for Constitutional Freedoms, een advocatenkantoor. De voorzitter, John Carpay, zegt uit te zien naar de zaak: "We eisen bewijs van de overheid om aan te tonen waarom zij deze gezondheidsrestricties nodig achten. Terwijl het de vrijheid inperkt van gelovigen bij het uitoefenen van hun religie in een vrij en democratisch land."

Reacties

J
Prachtig nieuws, dappere voorganger! Zulke voorgangers hebben we hier ook nodig.De voorzitter van het advocatenkantoor zegt waar het op staat. In Nederland dreigt dezelfde situatie, maar veel christenen en voorgangers zijn er blind voor. Te druk bezig met corona heel gevaarlijk blijven vinden en met politiek correct zijn.
L
Dat is nou je kruis opnemen en Jezus volgen. Groot respect voor James Coates!

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen