locatie tempel tempelberg rotskoepel gouden poort jeruzalem
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 maart 2021 door Redactie

Bijzondere ontdekking: onderzoeker wijst werkelijke locatie van de Tempel in Jeruzalem aan

Onderzoeker Christian Widener zocht tien jaar lang naar de precieze locatie van de Oude Tempel van Jeruzalem. In de afgelopen eeuwen is er regelmatig onderzoek gedaan naar de locatie van de tempel, waarbij onderzoekers vaak uitkwamen op de plaats van de islamitische Rotskoepel op de Tempelberg. Volgens Widener zaten deze onderzoekers ernaast, maar het antwoord op de vraag waar de tempel zich precies bevond, lag dichterbij de vermoedens dan verwacht. "De kans dat de gevonden feiten per toeval zouden kloppen is minder dan één procent", licht Widener zijn onderzoek toe in een video op zijn YouTube-kanaal.

"Je kijkt naar de aanwijzingen en denkt dat het geen echte aanwijzingen kunnen zijn. De rabbi's noemen namelijk in de Mishnah veel kenmerken van de Tempel die niet in de Bijbel genoemd worden. Dit is de beste bron aan informatie. Er wordt heel duidelijk gezegd dat de poorten van de Tempel aan de buitenmuren van het plein in één lijn lagen met de tempel zelf", aldus Widener.

Bekijk in de onderstaande video de interessante uitleg van Widener over zijn onderzoek.

Het onderzoek was gebaseerd op eerdere onderzoeken naar de tempel, archeologisch bewijs, historische geschriften, Bijbelteksten en zichtbare kenmerken op de Tempelberg vandaag de dag. De eerste aanwijzing op de tempelberg is de dorsvloer waarop de tempel gebouwd zou zijn. Het viel Widener op dat de 'Gouden Poort' aan de oostzijde van de tempel en de Rotskoepel waar volgens veel eerdere onderzoeken de tempel zich zou bevinden letterlijk niet met elkaar op één lijn lagen. Volgens de geschriften zou dit volgens Widener wel het geval moeten zijn. Er waren twee opties: de tempel bevond zich niet op de plek van de Rotskoepel of de Gouden Poort is niet de oostpoort van de tempel.

Uiteindelijk concludeerde Widener dat de locatie van de Tempel niet op de plek van de Rotskoepel is, maar zich hier direct naast bevindt. Widener schetst een mogelijk beeld van de toekomst, waarin hij het islamitische en joodse gebouw naast elkaar afbeeldt. Met de wederopbouw van de tempel zouden meerdere profetieën in vervulling gaan.

Reacties

J
Dit lijkt mij heel aannemelijk, ik vond het altijd al vreemd, een moskee op die heilige plaats. Nu blijkt dus dat de heilige plaats er naast ligt. De HEERE behoudt de controle!, gelukkig maar.
Als dat zo is, dan is het aan te bevelen, de verwijzing van de Here Jezus in Mattheus 24:15 naar de heilige plaats waarover de profeet Daniël spreekt, nader te beschouwen. De Here Jezus verwijst naar (Daniël 12:11) aangaande de gruwel die op de heilige plaats zal staan waar het dagelijks offer niet meer plaats vind!

Vers 4 van het hoofdstuk mag verwijzen naar onderzoekers die kennis vermeerderen in onze tijd.
Dag Ludo, De meerwaarde is het feit dat er geen enkel tastbaar spoor is overgebleven van een der drie Jeruzalemse tempels, uitgezonderd een bijna 50m lang stuk van de buitenmuur van het tempelterrein van Herodes, dat thans bekend is als de Klaagmuur van de Joden. Men heeft tot dusver aangenomen, de tempel gestaan moet hebben geheel of ten dele op de rots Moria, die thans onder de Rotskoepel der Islamieten is gesitueerd.
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen