grapperhaus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 maart 2021 door Redactie

Ferd Grapperhaus nodigt kritische journalist uit voor kerkdienst: "Leer ik u iets over barmhartigheid"

Een opvallend moment op het Binnenhof vandaag. Demissionair minister Ferd Grapperhaus wilde geen vragen beantwoorden over de ophef die is ontstaan nadat verkenner Kasja Ollongren per ongeluk aantekeningen lekte. Hij vond dat journalist Jair Ferwerda een lesje barmhartigheid nodig had en nodige hem uit voor een kerkdienst.

Eerder deze week werd verkenner Kasja Ollongren gefotografeerd terwijl ze aantekeningen van haar gesprekken met fractieleiders onder haar arm hield. Verschillende aantekeningen hiervan waren leesbaar en er ontstond flinke ophef. Vooral de zin ‘Positie Omtzigt, functie elders’, roept de nodige vraagtekens op. Pieter Omtzigt is een zeer kritisch Kamerlid die zijn controlerende taak uiterst serieus neemt. Sommige mensen stellen dat er achter de schermen geprobeerd wordt hem weg te werken. Ollongren stapte samen met collega-verkenner Anmemarie Jorritsma op, maar vandaag stemde een Kamermeerderheid voor een debat waarin duidelijkheid wordt geschept over onder meer die zinsnede.

Toen Grapperhaus vanmorgen aan kwam lopen, merkte Ferwerda op dat de demissionair minister zijn dossier niet onder de arm had. Vervolgens vroeg hij om zijn reactie op wat er gebeurd is. Grapperhaus reageerde behoorlijk geïrriteerd: “Daar is al genoeg over gezegd. Ik zie u weer grijnzen. Kent u het gezegde ‘zout in de wonde wrijven’? Dat moet je niet gaan doen. Dat wilde ik maar even tegen u zeggen, want u bent daar heel erg goed in.”

Grapperhaus haalde daar vervolgens zijn katholieke opvoeding bij: “Het is jammer dat de kerken voorlopig dicht zijn. Ga een keer met mij mee als de kerken weer open zijn. Dan leer ik u iets over de barmhartigheid. Dat is een uitnodiging.”

Bekijk hier het gesprek. 

Steun onze berichtgeving. Word lid!

Reacties

J
Mijnheer Grapperhaus

Christelijke organisatie Tot Heil des Volks, die al ruim 150 jaar minderbedeelden in Amsterdam helpt, door BARMHARTIGHEID TE TONEN,

wordt de SUBSIDIE ontnomen,

REDEN:

omdat men de euvele moed heeft om tegelijkertijd ook de Christelijke boodschap (van o.a. barmhartigheid!) te brengen aan deze minderbedeelden!

Wilt U svp bij uw de burgemeester van Amsterdam aandringen op BARMHARTIGHEID bij het spoedige HERSTEL van de SUBSIDIERING aan Tot Heil Des Volks!

Succes bij uw bemiddeling!

E
Minister Ferd Grapperhaus is ontzettend hypocriet. 'Het is jammer dat de kerken voorlopig dicht zijn'. Dat is aan zijn beleid te 'danken'! En de afgelopen week, met de dolkstoot in de rug voor Pieter Omtzigt, nota bene door ruim 300.000 mensen gekozen als kamerlid, zou hij zich diep, diep, diep moeten schamen. Ik ben deze minister en het hele demissionaire kabinet spuugzat. Ze heersen als een tirannie. Het is on-ge-hoord dat het demissionaire kabinet wel eventjes wil bepalen dat Pieter Omtzigt een functie elders moet hebben!
J
Uw Justitie laat bij uitstek ZIEN, wat BARMHARTIGHEID in 2021 inhoudt!

Geen mondkapje - 290 euro boete en aantekening in strafblad

links rijden: 150 euro

Rechts inhalen: 250 euro

Geen autogordel: 150 euro

Mobiele telefoon: 250 euro

Geen voorrang: 250 euro

rood licht: 250 euro

Bij NIET tijdige betaling? Draconische verhogingen!Dit is de schizofrenie van de seculiere overheid ten top

ZELF Macht Tentoonspreiden en Bikkelhard Optreden

Tegelijkertijd

het CHRISTENDOM opzadelen om term barmhartigheid op eigen kosten inhoud te geven!
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen