CHE
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 maart 2021 door Christelijke Hogeschool Ede

CHE komt met zingevingstraining voor wie coronamoe is

Hoe krijg je weer ‘zin’ in je werk als je misschien wel lamgeslagen bent door maandenlang thuiswerken? De CHE en Zin verZetten introduceren een training die bedrijven en organisaties helpt om op een concrete manier aan de slag te gaan met zingevingsvragen die juist nu ontstaan.

De training ‘Hoe houd je het vol; alles over zin en perspectief in je werk’ bestaat uit twee bijeenkomsten, waarin medewerkers kennismaken met het zingevingskader van René Gude.

Vier elementen van zingeving
De voormalig Denker des Vaderlands onderscheidde vier elementen van zingeving: het zinnelijke, het zintuigelijke, het zinrijke en het zinvolle.

“Het zinnelijke gaat over het lijfelijke, het fysieke. Voel je wat in je lichaam bij het werk dat je doet, krijg je er energie van? Het zintuiglijke draait onder meer om of het mooi is wat je doet en of je in een aantrekkelijke omgeving werkt, terwijl het zinrijke de rationele kant van zingeving omvat en het zinvolle gaat over of je achter de doelen van je werk staat”, vertelt Peter Henk Steenhuis, die het zingevingskader doorontwikkelde.

De zin terugvinden
Het zingevingskader geeft medewerkers een bril om naar hun werk te kijken en te ontdekken wat er precies voor zorgt dat ze minder zin in hun werk hebben. Vervolgens kunnen ze zelf en samen met collega’s gericht aan de slag om die zin weer terug te vinden. “We hebben binnen de CHE deze training ook gegeven. Daar merkten we dat collega’s het heel prettig vonden dat ze ‘taal’ kregen om te praten over hun ongemak met de manier waarop we nu ons werk doen”, vertelt Johan Meijer, manager bij CHE voor Professionals.

In company training ‘Hoe houd je het vol; alles over zin en perspectief in je werk’
Om ook andere organisaties en bedrijven verder te helpen op zingevingsgebied, besloten de CHE en Zin verZetten van Peter Henk Steenhuis om de training ‘Hoe houd je het vol; alles over zin en perspectief in je werk’ door te ontwikkelen en breder aan te bieden. Dat gebeurt in company, waarbij het trainingsprogramma wordt afgestemd op de medewerkers en hun werksituatie. De training is volgens Steenhuis geschikt voor iedere organisatie waar mensen ontregeld zijn of waar het werk fundamenteel veranderd is. “Dat kan door de coronacrisis het geval zijn, maar ook bijvoorbeeld doordat na een fusie of strategiewijziging de identiteit of werkzaamheden van een bedrijf veranderd zijn.”

CHE en Zin verZetten organiseren op 6 april om 19.00 uur een gratis webinar over de training en het zingevingskader.

Klik hier voor meer informatie

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen