Kees van der Staaij en Gert-Jan Segers
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 maart 2021 door Redactie

Segers gaat in thuisquarantaine; Van der Staaij extra alert

Diverse fractievoorzitters in de Tweede Kamer gaan uit voorzorg in quarantaine, nu voormalig verkenner in de kabinetsformatie Kajsa Ollongren positief is getest op het coronavirus. Alle partijleiders hebben maandag of dinsdag een gesprek gehad met Ollongren en waren daarbij langere tijd met haar in één ruimte.

Ook ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers gaat in quarantaine. Hij sprak dinsdagmorgen met de positief geteste Ollongren. 'Veiligheidshalve ga ik in thuisquarantaine en laat ik me testen. Gelukkig hebben we inmiddels ruime ervaring met digitaal vergaderen en kan ik doorwerken', laat hij weten via Twitter. De SGP laat desgevraagd weten dat partijleider Kees van der Staaij 'gewoon alle regels volgt zoals die voor iedere burger in dit soort situaties zouden gelden. Dus: extra alertheid, na 5 dagen testen, maar geen quarantaine.'

Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) testte eerder deze week positief op corona. Veel kabinetsleden lieten zich daarom afgelopen woensdag testen. Daaruit kwam naar voren dat Ollongren ook corona had. Door de besmetting van Ollongren zijn de formatiegesprekken die donderdag gevoerd zouden worden met Rutte en D66-leider Sigrid Kaag tot nader order uitgesteld.

Reacties

K
En ondertussen hebben Jorritsma en Ollongren er inmiddels al de brui aan gegeven wegens het zichtbaar laten zijn van interne aantekeningen die met name Pieter Omzigt onschadelijk te lijken willen maken.

Elke volk krijgt de leiders die het verdient. Nederland is inmiddels zo goed als stuurloos.
E
Mevrouw Ollongren is vandaag 'positief getest', dat is iets anders dan dat ze doodziek is van Covid-19. Dat bleek ook, want ze zag er topfit uit toen zij de notulen lekte waardoor ze nu geen informateur meer is. Ik ben deze volksvertegenwoordigers spuugzat. Het had de heer Segers gesierd als hij wat had gezegd van de manier waarop de informateurs de heer Pieter Omtzigt wilden kaltstellen met 'andere functie'! De arrogantie, Pieter Omtzigt heeft ruim 300 duizend stemmen gekregen. Dáár zouden de heren zich druk over moeten maken!!!
Er wordt soms gereageerd alsof wijzelf de onderhandelingen uitvoeren en beschikken over update informatie. Lijkt me beter om even af te wachten wat er uit verder onderzoek naar voren komt. En hoe ziek iemand is, kunnen wij op afstand niet beoordelen. Een mooie spreuk hierbij is: Inspraak zonder inzicht, leidt tot uitspraak zonder uitzicht. Soms zijn de opmerkingen behoorlijk prematuur.
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen